Hudut kartalları

Hakkari'nin Irak sınırında bulanan Derecik ilçesindeki Balkayalar Üs Bölgesi'nde görevli 'Hudut Kartalları', her türlü hava şartlarında terörle mücadele ediyor. Sınırdaki Avaşin-Basyan bölgesine en hakim üs bölgesinde görevli Mehmetçik, yerli ve milli silahlar ile teröre geçit vermiyor.

Haberler 29.01.2021 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak snrnn sfr noktasndaki Derecik ilçesinde bulunan, 3üncü Piyade Tümen Komutanlna bal 34üncü Tugay Komutanl sorumluluk bölgesinde kalan Balkayalar, terörle mücadelenin en çetin geçtii bölgelerden biri olarak biliniyor. Eskiden terör örgütü mensuplarnn barnd yer halinde olan Balkayalar, baarl operasyonlarla terörden temizlendi. Terör örgütü PKK, bölgede yok edilirken, hakim bölgelere üsler kuruldu.

OPERASYONLAR YAZ- KI SÜRÜYOR

Balkayalarda, 2018 ylnda Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) 6 üs bölgesi kurarken, operasyonlar yaz- k demeden sürdürülüyor. Bunlardan biri olan, 2 bin 400 rakml Argu-2 Üs Bölgesindeki Hudut Kartallar hem terör hem de olumsuz hava koullar ile mücadele ediyor. Hava artlar ne olursa olsun Hudut Kartallar arazinin her noktasna hakim oluyor. Kar kalnlnn yer yer 2 metreyi at bölgeye hava artlar nedeniyle ulam da hava yoluyla salanyor.

YERL VE MLL SLAHLARLA TERÖRE GEçT VERMYORLAR

Irakn kuzeyindeki topraklar içinde kalan Zap Vadisindeki Avain-Basyan bölgesine en hakim nokta olan üs bölgesinde Mehmetçik, yerli ve milli silahlar ile teröre geçit vermiyor. Argu-2 Üs Bölgesinde görevli komutan, 2018 ylndan beri terör örgütü mensuplarndan arndrlm bölge olarak Balkayalarda bulunduklarn belirtip, Yerli ve milli teknolojilerimizle silahlarmzla her türlü hava koulunda 7/24 u an bulunduumuz bölgede hudut güvenliini salamaktayz. Türk milletimizin gözü kesinlikle arkada kalmasn. Bizler buradayz diye konutu.

Ana Sayfaya Git