Hükümleler çiftçi oldu!

Hükümlüler katıldıkları çiftçilik kursu ile meslek öğreniyor

Haberler 02.11.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfadaki Siverek Ceza nfaz Kurumlar Kampüsündeki hükümlüler, kendileri için ayrlan arazide çiftçiliin inceliklerini örenip hem meslek sahibi olmann hem gelir elde etmenin mutluluunu yayor.

yurdu Müdürlüüne bal tarm ürünleri üretim i kolunda çalan hükümlüler, kendileri için ayrlan 130 dönüm arazide ikinci ürün olarak msrn ekiminden hasadna kadar her aamasnda çalt.

Silajlk msrn hasat dönemine kadar tarlada çalan hükümlüler, bir yandan çiftçilii örenirken dier yandan zamanlarn deerlendirip bütçelerine de katkda bulunuyor.

HÜKÜMLÜLERMZ HAYATA KAZANDIRMAYI HEDEFLYORUZ

Siverek Açk Ceza nfaz Kurumu yurdu Müdürü Yunus Güngör, AA muhabirine, yurdu Müdürlüünün desteiyle tarm üretimini sürdürdüklerini belirterek, ikinci ürün olarak hasadna balanan silajlk msrn bakmn hükümlülerin yaptn söyledi.

Birinci ürün olarak ekimi yaplan budayn hasadnn da hükümlüler tarafndan gerçekletirildiini aktaran Güngör, öyle konutu:

Pandemi nedeniyle hükümlülerimizin saysnn az olmasna ramen personelimizin de çabasyla temmuz aynda ürünümüzü ekip yetitirdik. Bugün de 130 dönüm arazideki silajlk msrmzn hasadn yapyoruz. çalan hükümlülere belirli bir gündelik ödendii gibi iae bedelleri alnmyor ve sigortalar yaplyor. Bunun yan sra daha önce çiftçilik yapmam olan hükümlülere ii öretirken, tecrübesi olanlara da kendilerini gelitirme frsat veriyoruz. Elde edilen gelirlerin bir ksm yine üretimde emek harcayan hükümlülerimize veriliyor, bu sayede kendilerine önemli bir katk da salanm oluyor.

TARLADA çALIMAK VE TOPRAKLA ç çE OLMAK HUZUR VERYOR

Hükümlülerden M.F.A, tarlada çalmann kendisine huzur verdiini ifade ederek, Toprakla iç içe olmakla huzur bulduum gibi meslei öreniyorum. Bir süre önce msr ektik, bugün de onun hasadn yapyoruz. Bir yandan meslek örenirken bir yandan gelir elde ediyorum. diye konutu.

Buday ekiminde de çaltn dile getiren hükümlü R.Y, Cezam infaz ederken çiftçilii örenmi oldum. Daha önce buday, imdi de msr hasad yapyoruz. Verdiimiz emein karln görmek bizi mutlu ediyor. Cezam bitince de örendiim ii devam etmeyi düünüyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git