Hükümlülere "çevreyi güzelleştiren" ceza

Van'da denetimli serbestlik kapsamında cezaevinden tahliye edilen ve cezasını belediye bünyesindeki geri dönüşüm projesinde çalışarak çeken hükümlüler, çöp bidonları ve eski lastikleri boyayarak bunları okul bahçeleri ile sokaklara bırakıyor.

Haberler 15.07.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

pekyolu Belediyesince hazrlanan pekyolu Güzelleiyor projesi kapsamnda 15 denetimli serbestlik hükümlüsüne, geri dönüüme kazandrlmas için çöp bidonlar ve eski araç lastikleri verildi.

çöp bidonlar ve lastikleri rengarenk boyayarak üzerine figürler çizen hükümlüler, bunlar okullarn bahçelerine ve sokaklara brakarak ilçenin güzellemesine katk salyor.

pekyolu Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Cemil Öztürk, AA muhabirine yapt açklamada, proje ile hem hükümlüleri topluma kazandrmak hem de ilçeyi güzelletirmek istediklerini söyledi.

Geri dönüüm projelerinin çevre açsndan önemli olduunu anlatan Öztürk, öyle konutu:

nsanlar iledikleri suçlar karsnda cezalar alyorlar. Bu suçlarnn belli miktarn yattktan sonra belli bir süresini de topluma hizmet ederek çekiyorlar. Aslnda bu onlar için bir geçi süreci oluyor. Biz de bu arkadalarmz çevreyle ilgili projelerde kabiliyetlerine göre deerlendirdik. Bu sayede onlar çevreyi güzelletirirken geri dönüüm bilincini de oluturuyorlar.

- Geri dönüümle ilgili bir bilinç olutu

Öztürk, yaama geçirdikleri proje ile mahalle ve okullarda geri dönüümle ilgili bir bilinç olutuunu ifade etti.

Denetimli serbestlik hükümlülerinin hem cezalarn çekip hem de ilçede güzel görseller ortaya çkardklarn vurgulayan Öztürk, Hükümlülerimizin el emeiyle zmparalayp boyadklar geri dönüüm malzemelerini bilinç oluturmas için özellikle okullara brakyoruz. dedi.

Denetimli serbestlik hükümlüsü Hac Özer ise hayatnn bir döneminde yapt hata yüzünden cezalandrldn anlatt.

Cezasnn bir ksmn çevreyi güzelletirerek çektiini dile getiren Özer, Proje kapsamnda yarm gün çalyorum, dier zamanm ailemle geçiriyorum. Biz belediye bünyesinde çalarak topluma faydal oluyoruz. Bu çalmay yaptm için çok mutluyum. çünkü kullanlmayan ürünleri deerlendirerek çevreyi güzelletiriyoruz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git