Hülya Koçyiğit sağlık durumu umut verdi! Kanser ameliyatı sonrası ilk açıklama

Yeşilçam ve Türk sinemasının ünlü ismi Hülya Koçyiğit'e kanser teşhisi kondu. Herkes Hülya Koçyiğit'in sağlık durumunu merak etmekte. Geçtiğimiz günlerde konulan kanser teşhisi akabinde Amerika'ya giden Hülya Koçyiğit'in sağlık durumu açıklaması yapıldı.

Haberler 24.05.2017 - 01:24 Son Güncelleme : 24.05.2017 - 01:55

Yeilçam ve Türk sinemasnn ünlü ismi Hülya Koçyiite kanser tehisi kondu. Herkes Hülya Koçyiitin salk durumunu merak etmekte. Geçtiimiz günlerde konulan kanser tehisi akabinde Amerikaya giden Hülya Koçyiitin salk durumu açklamas yapld. Sevenlerinin ve sk dostlarnn bir an olsun yalnz brakmad Hülya Koçyiit, operasyonun baarl geçtiini açklad. 69 yanda olan usta isim, 2.5 saat süren operasyon sonrasnda youn bakm ünitesine alndn ve sonrasnda da normal odaya alndn belirtti. Koçyiit sevenlerine sunduu paylamnda kendisini arayan soran yannda olan herkese teekkürlerini sundu.

KOçYT PAYLAIMDA BULUNDU

Hülya Koçyiit paylamnda Herkese merhaba, içten dilekleriniz ve esirgemediiniz dualarnz için hepinize ayr ayr teekkür ederim. Sevginin gücüne her zaman inandm. yi ki varsnz. Doktorum ameliyatmn iyi geçtiini söyledi. Youn bakmdan, normal odaya az önce geçtim. Ancak bir müddet daha hastanede kalacam. Yorumlarnz tek tek okuyamasam da u anda, iyi dileklerinizden haberdarm ve hepsini okumak için sabrszlanyorum. Desteiniz bana yüksek moral, inann. Arayan, soran, mesaj atan, güzel dilekleriyle yanmda olduunu hissettiren herkese müteekkirim. Var olun. Sevgi ve sayglarmla. dedi.

KADM DOSTU ANS DLED

Yakn dostu Filiz Aknda kendisinin hastak haberini televizyondan duyduunu belirterek, Hülyacm biraz evvel duydum televizyondan. Canm arkadam sana telefonla ulaamadm. Mesajm yazabildim. Akcier kendini yenileyebilen bir organ (Parça alnsa da) Üstelik tptaki ilerlemelerle tedaviler çok baarl. Zaten benim gibi yaknlarnnn, hayranlarnn dualar ve sevgileri hep yannda olacak. Ve bu da tedavinin bir parças olacak. Ben yaadm için biliyorum. Doruymu diyeceksin. yi haberlerini bekliyoruz canm notunu paylat.

ABDDE HASTANEDENDE AçIKLAMA YAPILDI

ABDnin New York kentinde, Presbyterian Hospitalda kritik bir ameliyat geçirdikten sonra youn bakm ünitesine alnan sinema sanatçs Hülya Koçyiitin salk durumunun iyi olduu ve normal odaya geçirilecei bildirildi.

ALTIN BAKLAVA FESTVALNDE KONUMUTU

Haan Kalyoncu Üniversitesi tarafndan düzenlenen 3. Altn Baklava Film Festivalinin jüri bakanln Hülya Koçyiit, jüri üyeliini ise damad Engin Altan Düzyatan yapt.

BZE MÜTH ENERJ KATTI

Koçyiit, düzenlenen basn toplantsnda konutu: Engin ile Nesliahm oullar Emir Ara, ailemize müthi bir enerji katt. Eim Selim (Soydan), Bize piyango vurdu diyor. çok ükür, Allal bize böyle bir torun nasip etti.

HÜLYA KOçYT HAKKINDA

Bulgaristan göçmeni tüccar bir babann üç kzndan ilkidir. stanbul ve Ankarada ilkokula giden Koçyiit, sanat eitimine Ankara Devlet Konservatuarnn bale bölümünde balad. Orta öretimine eski adyla Atatürk Kz Lisesi olan Beikta Atatürk Anadolu Lisesine devam ederken stanbul ehir Tiyatrolarna girdi. Lise örenimini Ankara Devlet Konservatuar tiyatro bölümünde devam ettirdi.

1963 ylnda ilk filmi Susuz Yaz ile sinema hayatna balayan Hülya Koçyiit Berlin Film Festivaliinde Türk sinemasna o güne kadar verilen en büyük ödül olan Altn Ay ödülünü kazand. Kültür Bakanlnca yurt dnda düzenlenen Türk Film Haftalarnda ülkemizi en çok temsil etmi sinema sanatçsdr. Halen yerli ve yabanc film festivallerinde de en çok ödül alan bayan sanatçdr.

O dönem Fenerbahçede futbol oynayan Selim Soydan ile evlendi. Bu evliliinden Gülah adnda bir kz dünyaya gelmitir. Hülya Koçyiitin Nesliah ve Aslah adlarnda iki torunu vardr.

Filmleri Yunanistan, ran, Msr, Lübnan, Cezayir gibi deiik ülkelerde gösterilmitir. 1965-1974 arasnda tüm filmleri Yunanistanda sinemalarda oynatlmtr. Derman 5 Ktada oynatlan, Kurbaalar ise yabanc televizyon kurumlarna satlan ilk Türk filmidir.

Hülya Koçyiit, 180 kadar filmde ve 4 TV dizisinde oynamtr. çalt yönetmenlerden bazlar, Lütfü Akad, Atf Ylmaz, erif Gören, Metin Erksan, Orhan Aksoy, Memduh Ün, Ertem Eilmez, Osman Seden ve Halit Refidir.

1991 ylnda Devlet Sanatçs seçilmitir. 1991-1992de kurucusu olduu SO-DERe bakan seçilmitir. Bu görevi 4 yl sürdürmütür; halen yönetim kurulunda görev yapmaktadr.

Ödülleri

Yurt çinde Ald Ödüller

Yln Kadn Oyuncusu (Turizm Bakanl) 1964 Yln Kadn (Türk Kadnlar Birlii) 1969 Altn Portakal (Cemile filmi ile) 1972 Altn Koza (Zehra filmi ile) 1975 Altn Portakal (Diyet filmi ile) 1984 Altn Portakal (Derman filmi ile) 1990 Altn Portakal (Karlar Kouu filmi ile) Altn Portakal Yaam Boyu Baar Ödülü Altn Koza Yaam Boyu Baar Ödülü çasot Yaam Boyu Baar Ödülü stanbul Film Festivali Onur Ödülü Ankara Film Festivali Onur Ödülü Uçan Süpürge Film Festivali Onur Ödülü Siyad Onur Ödülü

Uluslararas Festivallerden Ald Ödüller

1987 Nantes Film Festivali (Fransa) En Baarl Kadn Oyuncu - Kurbaalar Filmi le 1988 Amiens Film Festivali (FRANSA) En yi Kadn Oyncu - Bez Bebek Filmi le

Filmlerinin Katld Festivaller

Susuz Yaz: Berlin Film Festivali, Meksika Film Festivali Gelin: Tahran Film Festivali Derman: çekoslovakya Karlovy Film Festivali, Venedik Film Festivali, Londra Film Festivali, Nantes Film Festivali, am Film Festivali (En Büyük Ödülü Ald), Takent Film Festivali Kurbaalar: Fransa Nantes Film Festivali (En yi Kadn Oyuncu Ödülü)

Ana Sayfaya Git