Husumetli aileler barıştırıldı

HÜDA PAR'ın girişimiyle husumetli aileler barıştırıldı. Diyarbakır'ın Silvan ve Hani ilçelerinde bulunan 2 aile arasındaki husumet, HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığının arabuluculuğuyla son buldu.

Haberler 16.07.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Silvan lçesine bal çardak (fket) Mahallesi ve Hani lçesine bal Gürbüz Mahallesinde yaayan aileler arasndaki husumet, HÜDA PAR Silvan lçe Bakanlnn arabuluculuuyla bir araya getirilerek bar saland.

Silvan ilçe Bakanlnda Kuran- Kerim tilavetiyle düzenlenen bar merasimine HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Yardmcs ve Uzla Komisyonu Bakan Ali Doan, HÜDA PAR Silvan lçe Bakan Adnan Balyen, husumetli ailelerin temsilcileri ve köylüler katld.

Doann öncülük ettii bar töreninde bir araya gelen aileler, dualar, tekbirler ve salavatlar eliinde Kuran- Kerimin altndan geçerek aralarndaki husumeti sonlandrdklarna dair söz verdiler.

Yaplan konumalarda her iki ailenin bar tercih etmelerinin çok önemli bir adm olduu, bölgede ve ülke genelinde güzel bir örnek olma özellii tad vurgusu yaplarak bir daha bu tür ac olaylarn yaanmamas temennisinde bulunuldu.

Allah bar için çabalayanlarn eksikliini vermesin

Bar merasiminde konuan Doan, ahitler huzurunda arabulucularn yapt nasihatleri dinleyen taraflardan, bundan sonra kimsenin birbirine kin beslemeyecek ekilde bu meseleyi kapattklarna dair söz alnmtr. Bir kez daha ilan ediyoruz ki çok ükür her iki köy sakinleri arasndaki husumet hayrl bir ekilde son bulmutur. Rabbim böyle bir hayra vesile olanlardan ve barmalarnda katks olanlardan raz olsun. Allah bar için çabalayanlarn eksikliini vermesin. ifadelerini kulland.

slam dininde kavga ve huzursuzluun büyümeden sonlandrlmasnn elzem olduunu ifade eden HÜDA PAR Silvan lçe Bakan Adnan Balyen, Her iki köy sakinleri arasndaki huzursuzluk daha fazla büyümeden çok ükür barla son buldu. Biz HÜDA PAR heyeti olarak gerek ilçemizde gerek bölgemizde gerek Türkiye genelinde elimizden ne gelirse öncülük etmeye çalacaz. Bizler de bu meselede Allah için arac olduk. Bundan dolay emei geçen herkesten Allah raz olsun. Allah bizim bu emeimizi boa çkarmasn. dedi.

Tören, arabulucu ve ailelerin ileri gelenlerinin yaptklar teekkür konumalarnn ardndan verilen yemek ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git