Husumetli aileler barıştırıldı

Muş'ta 4 ay önce bir kişinin ölümü nedeniyle 3 aile arasında başlayan husumet, barışla sonuçlandı.

Haberler 25.08.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Valisi lker Gündüzöz, Belediye Bakan Feyat Asya, l Jandarma Komutan Albay lhan en ve Emniyet Müdürü Ahmet Arba ile kanaat önderleri, Asya, Gökçek ve Özdemir aileleri arasndaki husumetin giderilmesi için aile fertleriyle bir araya geldi.

Ailelerin barmay kabul etmesi üzerine Merkez Lale Camisinde bar töreni düzenlendi.

Törende konuan Vali lker Gündüzöz, güzel bir amaç urunda bir araya geldiklerini belirterek, barn tesis edilmesine katk sunanlara teekkür etti.

Allahn sevmedii hareketlerden birinin de küslük olduunu vurgulayan Gündüzöz, Dinimiz aslnda huzur için, insanlarn saadeti için Allah tarafndan bize verilmi büyük bir nimet. Müslüman Müslümana küs durmamal. Tabi affetmek de çok önemli. Birbirimizi affedeceiz. Affetmek büyüklük ve dinin gerei. Bugün burada Allah rzas için baran bu kymetli kardelerimize de ükranlarm sunuyorum. Allah birlik ve beraberliimizi bozmasn, bu memleketin de huzurunu kaçrmasn. diye konutu.

ALELER BARITIRILDI

Belediye Bakan Feyat Asya ise bir süre önce gençler arasnda çkan kavgada bir kiinin hayatn kaybetmesinden dolay bir husumet ortamnn olutuunu ifade etti.

Kanaat önderlerinin de araya girmesiyle ksa sürede bar ortamnn salandn belirten Asya, öyle konutu:

Bu anlamda insanlarn hatalarnn kendileriyle snrl olduunu ve artk kan davalarnn ilkel, cahiliye adeti olduunu biliyoruz. Bugün hem slam hukukunda hem de medeni hukukta bar ortamnn yaanmasnn sevincini yaadk. Temennim odur ki, artk ehrimizde ve bölgemizde kavga ve gürültülerin husumete, kan davasna dönümeden insanlarn birbirlerini affetmesi. Bar ortamnn verdii huzurla hepimiz mutlu olduk.

Kuran- Kerim tilaveti ve l Müftüsü Lütfü mamolunun dua etmesinin ardndan aile fertleri bartrld.

Ana Sayfaya Git