İbadete açılmayı bekliyor!

Kızıltepeliler tarihi Şeyh Selim Mescidinin ibadete açılmasını istiyor

Haberler 14.10.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde vatandalar, ilçedeki nadir tarihi eserlerden biri olan eyh Selim Kümbeti ile ayn alanda bulunan eyh Selim Mescidinin restore edilip ibadete açlmasn istiyor.

Kzltepe ilçesinde bulunan önemli tarihi eserlerden biri olan eyh Selim Kümbetinin Artuklular döneminde kalma Kzltepe Ulu Cami döneminde yapld tahmin ediliyor. Yeni Mahallede eyh Selim Mezarl yerlekesinde kümbet, türbe ve eyh Selim Mescidi de bulunuyor. lçe sakinleri uzun bir süredir ibadete kapal olan mescidin bakmnn yaplp ibadete açlmasn istiyor.

TARH EYH SELM MESCD

Bakmszlktan harabeye dönen mescidin tekrar ibadete açlmas gerektiini ifade eden Murat Uurlu, Buras bizim aile mezarlmz. Dedelerimiz, ninelerimizin mezarlar burada bulunuyor. Burada bulunan mescit çocukluumdan beri hep kapal. Mescidin açlmasn istiyoruz. Burada namaz klp ükür duas etmek isteriz. En azndan eyh Selim gibi büyük bir evliyann burada bulunmas bizlere onur ve gurur verici dedi.

Vatandalardan Mehmet Ünal ise Mescidin açlmasn istiyoruz. Burada ziyarete gelen kiiler hem ziyaret yapsn hem de namazlarn da klabilsin. Temiz olsun, herkes saygyla gelsin. Bu bizim için bir deerdir bir kymettir diye konutu.

Ana Sayfaya Git