İbadetler insanı kötülüklerden uzaklaştırıyor

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Edirne'de Roman ailelerin yoğunlukla yaşadığı Yıldırım Mahallesi'nde Kuran kursuna ziyaret edip, gençlerle bir araya geldi. Erbaş, "Namaz kılan insan haram işler mi? Bakınız ayetin mucizesi burada. İbadetler insanı kötülüklerden uzaklaştırıyor" dedi.

Haberler 23.09.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, Edirne ziyaretinin ikinci gününde sivil toplum örgütü temsilcileri ile basna kapal toplantda bir araya geldi. Erba, Roman vatandalarn youn olarak yaad Yldrm Mahallesindeki Kuran kursunu ziyaret etti. Buradaki örencilerle sohbet eden Erba, çocuklara dini konularda bilgi verdi. Erba, bulu çana gelenlerin ibadetlerini yapmas gerektiini belirterek, Artk bulu çana geldiimizde ibadetlerimizi yapacaz. Eer dinimizi bu yalarda iyi örenirsek kendimizi haramlardan ve yanllardan korumu oluruz dedi.

Mahallede bulunan ve gençlerin spor aktivitelerini yapt 15 Temmuz Gençlik Merkezini de ziyaret eden Erba, yaplan çalmalar nedeniyle merkezin yöneticilerine teekkür etti. Burada gençlere ibadet yapmann önemini anlatan Erba, unlar söyledi:

Camiler, Kuran kurslar bütün bunlar aslnda bizi daha iyi kul olmaya, daha iyi insan olmaya yönelten, yönlendiren vastalardr. badetler vasta aslnda, yani amaç deil araçtr. Namaz niye klyoruz? Daha iyi Müslüman olabilmek için. Namaz insan bütün kötülüklerden alkoyar. Namaz klmaya balayan insan alkol kullanyorsa alkol kullanmaktan vazgeçer. Namaz klan insan haram iler mi? Baknz ayetin mucizesi burada. badetler insan kötülüklerden uzaklatryor. Namaz böyle, oruç böyle, hac böyle, zekat böyle. Dinimiz insan daha nitelikli, daha iyi insan yapmak içindir.

Konumann ardndan Diyanet leri Bakan Prof.Dr. Ali Erbaa adnn yazd mahallenin amatör takm olan Mega Gençlik Spor formas ve atks hediye edildi. Erba, basna kapal baka bir programa katlmak üzere Edirnenin Sülolu ilçesine bal Keramettin köyüne geçti.

Ana Sayfaya Git