İçişleri Bakanı Soylu Diyarbakır'da terör hakkında konuştu

"Elbette terör ile mücadelemizi sürdüreceğiz, terörü tasfiye edeceğiz. Bilinmesi lazım ki Diyarbakır'da, Mardin'de, Türkiye'nin her noktasında vatandaşlarımızla inşallah işsizlikle aynı mücadeleyi gerçekleştireceğiz. ''

Haberler 03.12.2016 - 15:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Elbette terör ile mücadelemizi sürdüreceiz, terörü tasfiye edeceiz. Bilinmesi lazm ki Diyarbakrda, Mardinde, Türkiyenin her noktasnda vatandalarmzla inallah isizlikle ayn mücadeleyi gerçekletireceiz. Terörün tasfiyesi isizliin tasfiyesi anlamna gelecektir. kisinin birbiri ile olan ilikisi doru bir ilikidir. Birisi çözüldüü zaman ötekisi çözülecek bir ilikidir. dedi.

Bakan Soylu, merkez Sur ilçesinde esnaf ziyaret ederek, terör maduru baz vatandalarn sorunlarn dinledi. Terör maduru bir kadnn, Bizim skntlarmz siz halledersiniz. sözleri üzerine Soylu, kadna sarlarak, yardmc olacaklarn belirtti.

Bir baka vatandan, Hasanpaa Hannda iir okumas üzerine Bakan Soylu da vatandaa, Sa olasn gönlümüzü açtn. diyerek teekkür etti.

Bakan Soylunun, esnaf ziyaretinde, Allah yardmcnz olsun, hayrl iler. Allah yüzünüzdeki gülümsemeyi eksik etmesin. sözleri üzerine esnaf da kendisine teekkürlerini iletti.

lçe Emniyet Müdürlüünde de incelemelerde bulunan Soylu, gazetecilere yapt açklamada, çalma ziyareti için Diyarbakrda bulunduklarn, esnaf da ihmal etmediklerini kaydetti.

Milletin her daim kendisine adm atan kucaklayacak asalette olduunu anlatan Süleyman Soylu, memleketin her köesinde nasl büyük bir scaklk ile karlayorlarsa, bu medeniyetin en önemli parças olan Diyarbekirliler diyarnda da ayn eklide insanlarn scakl ile karlatklarn bildirdi.

Birbirlerini kucakladklar vurgulayan Soylu, bu 780 bin kilometrekarenin birlik ve beraberlik içinde olduu an yarna huzurlu ve emin admlarla yürüyeceklerini belirtti.

- Terörle mücadele

çileri Bakan Soylu, En önemli meselelerimizden bir tanesi de açk söylemek lazm. Elbette terör ile mücadelemizi sürdüreceiz, terörü tasfiye edeceiz. Bilinmesi lazm ki Diyarbakrda, Mardinde, Türkiyenin her noktasnda vatandalarmzla inallah isizlikle ayn mücadeleyi gerçekletireceiz. Terörün tasfiyesi isizliin tasfiyesi anlamna gelecektir. kisinin birbiri ile olan ilikisi doru bir ilikidir. Birisi çözüldüü zaman ötekisi çözülecek bir ilikidir. nallah bu konuda bizim burada beraber olduumuz arkadalarmz, milletvekillerimiz, genel bakan yardmclarmz, valilerimiz, büyükehir belediye bakanmz, esnafmz biz istiyoruz ki buralar cvl cvl olsun, her zaman insanlar alveri yapsn. diye konutu.

Bakan Soylu, milletin her eyi net bir ekilde gördüünü, feraset sahibi bir milletin mensuplar olduklarn aktararak, terörün Türkiyeye olan maliyetini, insanlara, çocuklara, ie ve gelecee olan maliyetini herkesin bildiini kaydetti.

Derdimiz u dükkanlar sabahleyin, Bismillahirrahmanirrahim denilip açld zaman bereketle beraber akam evine giderken o bereketiyle yüzü güler haliyle eve insanmzn gidip çoluk çocuuyla rahat bir ekilde oturmasn temin etmektir. diyen Soylu, herkesin bunun gayretinde olduunu, huzuru, refah ve bu ülkenin hak ettii güzellikleri buluturmann temel sorumluluklarn kapsadn anlatt.

Burada insanlarn büyük zdraplar yaadna dikkati çeken Soylu, bu zdraplarn gülistan bahçelerine dönme zaman olduunu vurgulad.

Soylu, Bir taraftan ekonomik yatrmlar, cazibe merkezleri bir taraftan fabrikalara yaplacak çok yüksek avantajlar ve dier taraftan bu bölgenin önemli derecede öncelikli bir bölge haline gelmesi için sadece biz deil, bütün arkadalarmz bakanlar, babakanmz, cumhurbakanmz youn bir ekilde gayret ortaya koyuyorlar. ifadelerini kulland.

Bu samimiyeti milletin gördüünü, bu samimiyetleriyle bunu baaracaklarna inandklarn aktaran Soylu, her geçen günün, dünden çok daha iyi olacan, milletin bu bakn da kendi üzerilerinde bir dua olarak kabul ettiklerini bildirdi.

Bakan Soylu, konumasn öyle sürdürdü:

Onlar bizim evlatlarmz. Bugün k artlarnda çok büyük bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. u yüreklerindeki inanç bir taraftan birliimizin sembolü ve bizim millet timsalimiz olan bayramzn dalgalanmasn, ona helal gelmesin istiyorlar. uanda eksi 25-30 insann ayakta durmakta zorland yerde büyük bir mücadeleyi ortaya koymaya çalyorlar. Allah onlardan raz olsun. Büyük bir mücadele veriyorlar, bu mücadele çerçevesinde unu altn çizerek belirtmek gerekir ki özellikle karar verildii ve bu mücadelenin hangi dozda yürüyeceini yönelik karar verildii andan itibaren gözlerini budaktan sakndrmadan bu kararn gereini yerine getirmek için bir taraftan Türk Silahl Kuvvetlerimizin mensuplar bir taraftan jandarmamz bir taraftan korucularmz bir taraftan polisimiz, tüm emniyet güçlerimiz ve tüm kamu görevlilerimiz bu meseleyi sürdürüyorlar.

Onlar o kararll ortaya koydukça bizim bir taraftan ekonominin bir taraftan kalknmann bir taraftan eitimin bir taraftan kültürün bir taraftan medeniyetimizin tüm haliyle bu ehirlerimize esasen bunu sahibi olan ehirlerimizi yeniden kucaklatrmak ve milletimizle bunu bir araya getirmek temel hedefimizdir. diyen Soylu, her ilde kurulan üniversitelerin 20 yl sonra görülecek bu ülkenin yapt en büyük yatrm olduunu aktard.

Buradan ilmin ve bilimin fkrd, farkndaln ve farkll gelimi dünya ülkelerine buradaki çocuklarn ortaya koyaca, kendi yetimelerinden ortaya çkan kimisinin icad kimisinin çalmas kimisinin ortaya koyaca bilimsel eserlerle birlikte göstereceklerine herkesin inanmas gerektiini vurgulayan Bakan Soylu, o günü hazrlayabilmek için gayret içerisinde olduklarn, milletin bunun bilincini tadn belirtti.

Bunun terörle olmayacan esnafn da vatandalarn da bildiine dikkati çeken Soylu, Biz görevimizi yapacaz. Ama ayn zamanda güvenlik kuvvetlerimiz görevlerini yapacak, ayn zamanda burann kalknmas ülkemizin her bölgesindeki refah düzeyini birbiriyle eit olmas salayabilecek bir anlay gerçekletirmenin de görevi ile beraber bunu tamamlayacaz. diye konutu.

15 Temmuzun Türkiyenin temel milad ve milletin birbirine olan muhabbetinin yeniden bir balangc olduuna iaret eden Bakan Soylu, Dünyay anlamamzn, demokrasiyi hissetmemizin, kalknmaya ne kadar ihtiyacmz olduunun ve birbirimize srtmz verdiimiz andan itibaren bunu ne olursa olsun bu 15 Temmuz bu milletin bir özgüven tazelemesidir, bir özgüven miladdr. deerlendirmesinde bulundu.

Soylu, konumasna öyle devam etti:

15 Temmuz sadece bir balangç deildir. Bir sürecin kendisini ayaa kaldrd noktadr. 21. asrnn bandan itibaren Türkiye bu özgüven, demokrasi ve deiim çizgisini yürütmemi olsayd, biz 15 Temmuzda belki bir konumamda söyledim, dier darbelerde olduu gibi resmi geçit geçer gibi bakardk. Ama bu millet öyle bir noktaya geldi ki ve kendine ait kazandn kaybetmemek için öyle bir çaba sarfediyor ki; bunu çok önemsediimizi ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz böyle bir tarihin addr. Biz scaklndan bugünü hissedemiyoruz, ama 15 Temmuz 50 yl sonrasnn 100 sonrasnn bir milad, bir balangç tarihi olarak bu etrafmzdaki corafyann deimesini talep edenlere yönelik bir milletin biz de varz ve biz bu corafyada ve dünyaya söyleyecek sözümüz var dedii tarihin önemli noktas olarak nitelendirilecektir.

Bakan Soyluya, Emniyet Genel Müdürü Selami Altnok, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Fatih ahin, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Vekilliine görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla, KHK gerei Sur Belediye Bakan Vekilliine görevlendirilen Vali Yardmcs Bilal Özkan, Basavc Kamil Erkut Güre ve l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da elik etti.

Daha sonra Soylu, beraberindekilerle Valilie geçerek, burada düzenlenen toplantya katld.

Ana Sayfaya Git