İçişleri Bakanlığı, İBB'ye "özel teftiş" başlatıldığını bildirdi

İçişleri Bakanlığı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için özel teftiş başlatıldığını bildirdi.

Haberler 27.12.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanln sosyal medya hesabndan yaplan açklamaya göre, stanbul Büyükehir Belediyesinde iba yaptrlanlardan bazlarnn, terör örgütleriyle iltisakl ve irtibatl olduuna yönelik iddia ve tespitlere ilikin paylamda bulunuldu.

SOSYAL MEDYA PAYLAIMI

Paylamda, unlar kaydedildi:

stanbul Büyükehir Belediyesi, bal kurulular ve irketlerinde iba yaptrlan personelden, 455inin PKK/KCK, 80inin DHKP-C, 20sinin MLKP, 2sinin MKP, ayrca bazlarnn FETÖ ve dier terör örgütleriyle iltisakl/irtibatl olduu yönünde ihbar, ikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruturulmas için Bakanlmzca özel tefti balatlmtr.

Ayrca stanbul Büyükehir Belediyesinde DAYDER referansyla PKK terör örgütü irtibatl/iltisakl kiilerin yerletirildiine yönelik stanbul l Jandarma Komutanl tarafndan yaplan tespitler sonucunda stanbul Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamedeki iddia ve tespitler de bahse konu özel teftiin kapsamndadr.

Ana Sayfaya Git