İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı'dan 1 Mayıs açıklaması

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da yaşanan olaylarla ilgili, "İstanbul'da DİSK tarafından yasal olmayan bir yürüyüşe kalkışılmıştır. Tüm uyarı ve ikazlar yapılmıştır. Buna rağmen ısrar edilmiş, ekiplerimize mukavemet gösterilmiş ve saldırılmıştır" dedi.

Haberler 02.05.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl Sözcüsü ve Bakan Yardmcs smail çatakl, 1 Mays Emek Dayanma Gününde stanbul Taksimde yaanan olaylara ilikin Twitter hesabndan açklama yapt. Koronavirüs salgnna ve 31 ilde uygulanan sokaa çkma kstlamasna ramen, 1 Mays Emek ve Dayanma Gününün ruhuna uygun kutlanabilmesi için tüm illerde gerekli izinlerin verildiini belirten çatakl, dün 69 ilde 148 etkinlik, bugün ise 18 ilde 36 etkinlik düzenlendiini ve bu etkinliklerin sorunsuz bir ekilde tamamlandn ifade etti.

EKPLERMZE MUKAVEMET VE SALDIRI VAR

Bugün stanbulda, Birleik Kamu-, Enerji-Sen, Hak-, Hak-Sen, Nakliyat-, Sahim-Sen, Sime-Sen ve Türk- Sendikalarnn organizesinde 10.00-11.30 saatleri arasnda 10 kiiyi geçmeyecek ekilde etkinlik düzenlendiini ve Taksim Antna çelenk brakma etkinliklerinin de normal olarak sona erdiini iaret eden çatakl, unlar kaydetti:

Ancak 1 Mays öncesi bakanlmz tarafndan konfederasyon yetkilileri ile en üst düzeyde dahi defalarca görüülmü olmasna ramen bugün stanbulda DSK tarafndan, içinde siyasi kimlikli kiilerin de olduu halde yasal olmayan bir yürüyüe kalklmtr. Tüm uyar ve ikazlar yaplmtr. Buna ramen srar edilmi gerek ilgili konfederasyon gerekse mensuplar için de provokasyona açk bir ortam oluturulmu, ekiplerimize mukavemet gösterilmi ve saldrlmtr. Dünyann pandemi ile mücadele ettii, birlik ve beraberlik içinde uyumla hareket etmemiz gereken böylesi bir dönemde, tüm itinamza ramen ortaya çkan manzarann sorumluluu maalesef bugünle münasip olmayan davranlar ortaya koyan konfederasyon yetkililerine aittir. DSKe ait çelenk, 5 HDP Milletvekili, 3 CHP Milletvekili, 1 TP Milletvekili olmak üzere toplam 9 milletvekili tarafndan 12.40 itibariyle Taksim Antna braklmtr.

Ana Sayfaya Git