İçişleri Bakanlığı Valiliklere "Seyahat İzin Belgesi" ile ilgili ek genelge gönderdi

Genelgeye göre, profesyonel spor müsabakalarıyla yurt içi ve yurt dışı müsabaka ve kamplara katılacağına yönelik ilgili federasyonlarınca belge düzenlenmiş milli sporcular, yöneticilerle hakem, gözlemci ve temsilci gibi diğer görevlilerin şehirlerarası seyahatlerde kimlik kartı ve görev belgesinin ibrazı yeterli olacak

Haberler 01.05.2021 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl profesyonel spor müsabakalar ile yurt içi ve yurt d müsabaka ve kamplara katlacana yönelik ilgili federasyonlarnca belge düzenlenmi milli sporcular, yöneticiler ve dier görevlilerin her türlü vastayla yapacaklar ehirleraras seyahatlerde kimlik kart ve görev belgesinin ibraznn yeterli olacan bildirdi.

çileri Bakanl, tüm valiliklere Seyahat zin Belgesi ile ilgili ek genelge gönderdi.

Genelgeye göre, zorunlu bir kamusal görevin ifas için kurumlarnca görevlendirilmi kamu görevlilerinin yan sra profesyonel spor müsabakalar ile yurt içi ve yurt d müsabaka ve kamplara katlacana yönelik ilgili federasyonlarnca belge düzenlenmi milli sporcular, yöneticilerle hakem, gözlemci, temsilci gibi dier görevlilerin her türlü vastayla yapacaklar ehirleraras seyahatlerde kimlik kart ve görev belgesinin ibraz yeterli olacak. Ayrca seyahat izin belgesi istenilmeyecek.

Uçak, tren, otobüs gibi toplu ulam araçlaryla seyahatlerde toplu ulam faaliyetlerinde bulunan iletme veya firmalar bu hususa ilikin kontrol yapacak.

EK GENELGE YAYIMLANDI

Kimlik kart ve görev belgesi düzenlenmi kiilerin ayrca seyahat izin belgesi istenilmeden toplu ulam araçlarna kabulleri salanacak.

Kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetlerinde artlar tutan kamu görevlileri, sporcu, yönetici ve dier görevlilerinin ehirleraras seyahatlerine izin verilecek ve seyahat izin belgesi istenmeyecek.

Bu esaslar dorultusunda Umumi Hfzsshha Kanununun 27nci ve 72nci maddeleri uyarnca il/ilçe umumi hfzsshha kurullar kararlar ivedilikle alnacak.

Uygulamada herhangi bir aksakla meydan verilmeyecek ve maduriyete neden olunmayacak.

Ana Sayfaya Git