İçişleri Bakanlığı'ndan 65 yaş ve üzeri için 'araç muayenesi' genelgesi

İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine gönderilen genelge ile 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunanların motorlu araç muayeneleri ertelendi. Bu kapsamda olanlar araç muayenelerini sokağa çıkma yasağı kaldırıldıktan 45 gün sonraya kadar yaptırabilecek.

Haberler 28.03.2020 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan valiliklere koronavirüs tedbirleri kapsamnda araç muayeneleri ile ilgili yeni bir genelge daha gönderildi. Genelgede, 2918 sayl Karayollar Trafik Kanununun 34üncü maddesinde; trafie çkarlacak motorlu araçlarn teknik artlara uyup uymadnn belirli zamanlarda muayene edilecei, muayenesi yaplmam bir araçla trafie çklmas hlinde araç sahibine idari para cezas ve süre verilecei, verilen süre sonunda muayene yaptrlmazsa araçlarn trafikten men edilecei hüküm altna alnd hatrlatld.

Ancak 65 ya ve üzeri ile kronik rahatszl olan vatandalarn, evlerinden çkamadklar için Karayollar Trafik Kanununun 34üncü maddesi kapsamnda araç muayenesini fiili imkanszlk nedeniyle yaptramadklar, bu yüzden karlaacaklar yaptrmlarn üzerlerinde bask oluturarak, onlar dar çkmaya yönelttii belirtildi.

RSKL VATANDALAR

Genelgede hem salgnn yaylmasnn önlenmesi hem de kendi salklar açsndan dar çkmalar son derece riskli olan bu vatandalarn evlerinde kalmalarnn salgnla mücadele için büyük öneme sahip olduuna dikkat çekilerek, Bu nedenlerle 65 ya ve üzeri ile kronik rahatszlklar nedeniyle sokaa çkmalar kstlanan/yasaklanan motorlu tat sahiplerinin sokaa çkma yasa ilan edildii tarihten sonraki muayeneleri ertelenmitir. Ayrca bu kapsamda olanlar araç muayenelerini, yasaklamann kaldrldndan 45 gün sonrasna kadar Karayollar Trafik Kanununun 34üncü maddesi kapsamnda yaptrabilecek denildi.

Bakanlk, söz konusu mevzuat hükümleri dorultusunda bu kapsamda olanlara herhangi bir cezai ilem uygulanmamasn, trafik zabtas tarafndan herhangi bir maduriyete sebebiyet verilmemesini istedi.

Ana Sayfaya Git