İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin detaylara yer verildi. Bakanlık, dün akşam saat 21.00'de uygulanmaya başlanan ve pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek sokağa kısıtlamasına ilişkin bir hatırlatma yayınladı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Haberler 16.01.2021 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saygdeer vatandalarmz,

Hafta sonlarna yönelik uyguladmz sokaa çkma kstlamasnn altnc uygulamas dün saat 21:00 de balayp Pazartesi sabah 05.00de sonlanacaktr.

Bakanlmzca daha önce çkarlan Genelgelerle; sokaa çkma kstlamas uygulanan süre ve günlerde vatandalarmzn temel ihtiyaç malzemelerine ulamalar noktasnda herhangi bir zorlukla kar karya kalmamalar için gerekli tüm tedbirler alnmtr.

Bu kapsamda;

* Market, bakkal, manav, kasap, kuruyemiçiler ve çiçekçiler dün saat 20.00ye kadar, Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasnda açk olacaktr. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemiçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldklar siparileri teslim edebileceklerdir.

* Lokanta/restoran, pastane ve tatlc tarz iyerleri ise dün saat 20.00ye kadar paket servis+ gel-al eklinde, 20.00-24.00 saatleri arasnda ise sadece paket servis eklinde faaliyet gösterecek olup bu iyerleri Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasnda paket servis faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

* Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapld frn ve/veya unlu mamul ruhsatl i yerleri ile bu i yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açk olacaktr.

* Online sipari firmalar da Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde 10.00-24.00 saatleri arasnda siparileri teslim edebileceklerdir.

* Vatandalarmz sokaa çkma kstlamas uygulanan günlerde (Cumartesi-Pazar) ikametlerine en yakn market, bakkal, manav, kasap, kuruyemiçi, çiçekçi ve frn ya da ekmek sat bayine yürüyerek gidip gelebileceklerdir.

Bu açklamalardan da görülecei üzere sokaa çkma kstlamasnn balayaca düüncesiyle temel ihtiyaç malzemesi temini amacyla frn, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemiçi, lokanta/restoran, pastane ve tatlc tarz iyerlerinde younlua sebep olunmasna gerek bulunmamaktadr.

Bu nedenle vatandalarmzdan sokaa çkma kstlamasnn balayaca saat olan 21.00den önce evlerinde/ikametlerinde olacak ekilde hareket etmelerini, bata büyükehirlerimiz olmak üzere trafikte oluabilecek younluklar göz önünde tutarak gerekli tedbirleri almalar hususunu bir kez daha istirham ediyoruz.

TEMZLK, MASKE, MESAFE LE HEP BRLKTE BAARACAIZ.

Kamuoyuna saygyla duyurulur.

Ana Sayfaya Git