İçme suyu akmayan mahalle sakinleri kanal suyunu kullanıyor

Bingöl'de, suları akmayan Kaleönü Mahallesi sakinleri, bölgeden geçen kanaldaki sudan ihtiyaçlarını karşılıyor. Mahalle sakinlerinden Zümriye Bayansalduz, halkın dere ve kanal suyu kullandıklarını belirterek, "Aylardır suyumuz akmıyor. Bazı bölgelere gece vakitlerinde 1 saat su akıyor. Bizim bölgede hiç akmıyor. Defalarca başvurduk ancak sonuç alamadık" dedi.

Haberler 12.09.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kaleönü Mahallesi Eski Yekmal Caddesinde oturanlar uzun süre su akmaynca günlük ihtiyaçlarn bölgeden geçen kanaldan karlamaya balad. Birçok kez yetkililere sorunun çözülmesi için bavurduklarn iddia edenler, bir yandan susuzluk, bir yandan da hastalklarla mücadele ettiklerini söyledi. Mahalle sakinlerinden Zümriye Bayansalduz, halkn dere ve kanal suyu kullandklarn belirterek, öyle dedi:

KANAL SUYU KULLANIYORLAR

Aylardr suyumuz akmyor. Baz bölgelere gece vakitlerinde 1 saat akyor. Bizim bölgede ise hiç akmyor. Defalarca bavurduk ancak, sonuç alamadk. Millet dere ve kanal suyunu kullanyor. Bu insanlar ölür mü kalr m, kimse umursamyor.

Günlük su ihtiyaçlarn evlerinin yaknlarndan geçen bir kanaldan karladklarn belirten Nesibe Beki ise, öyle konutu:

Yekmal Mevkiinde uzun süredir su sorunumuz var. çamar- bula, yosunlu suyla ykyoruz. 500-600 metre öteden içme suyunu gidip getiriyoruz. çocuklarmzda ishal, kusma oluyor. Belediye bakanna da söyledim. Aradm ancak bana, Abartmaya gerek yok dedi. Birçok yönetici ile görütüm. Defalarca bavurdum ancak, sonuç alamadm. Yetkililerin bize sahip çkmalarn istiyorum. Buras mahrumiyet bölgesi gibi. Ne yapacamz ardk. Suyunuz yetersiz demilerdi, dinamo taktrdk ancak, yine su yok. Aylardr bu böyle. Suyu kendi imkanlarmzla stp du alyor, kyafetlerimizi ykyoruz. Köylerde bile su sorunu yok, ben merkeze bal bu mahallede elde ykyorum her eyi.

Ana Sayfaya Git