İddia; taciz mi?

SES Diyarbakır Şubesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde tacize uğrayan kadınların yerlerinin değiştirildiği ve çalışanların mobbing, baskı ve tehditlere maruz bırakıldığı iddiasında bulundu.

Haberler 26.02.2022 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ubesi, sosyal hizmetlerde yaanan sorunlara dair Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü önünde açklama yapt. Diyarbakr ube Ebakan iyar Güldiken, yllardr müdürlük içerisinde 5-10 kii arasnda taht kavgas yaandn belirterek, Burada çallan kadnlara yönelik taciz var. Birçok soruturma talebi var, ancak bunlarn hiçbirine soruturma açlmam. Açlan soruturmalarn da üstü kapatlmtr. Halen o kiiler görevlerine devam ediyorlar. Bu saatten sonra bizim huzurumuzu kaçranlara biz de huzur vermeyeceiz dedi. Elinde belge ve bilgi olan kurum çalanlarnn bunlar kendilerine iletmesini isteyen Güldiken, muhatap alnmamalar durumunda her gün müdürlük binas önünde bir araya geleceklerini ifade etti.

TACZ DDALARI

SES Diyarbakr ubesi Ebakan Yldz Ok Orak ise, usulsüzlük, mobbing, hukuksuz yer deitirme, kadnlara yönelik taciz, bakm altndaki çocuklarn mahremiyetini hiçe sayma gibi uygulamalar talebiyle randevu istediklerini ancak Sosyal Hizmetler l Müdürü Muzaffer Akçamn kendilerine randevu vermediini aktard. Ok, Akçamn randevu vermemesini kurumdaki kadnlara yönelik taciz, yolsuzluklar ve hrszlklarn üzerini örtme çabas olarak deerlendirdiklerini belirtti. Kadnlara yönelik taciz iddialarna yönelik baz soruturmalarn sümen alt edildiini ve tacizle suçlananlarn bir ksmnn halen ilerine devam ettiklerine iaret eden Ok, Tacize urayan kadnlarn yerleri deitirilmekte, ikyetini geri almas yönünde bask uygulanmaktadr. Hakknda bu iddialar ve soruturma olanlar, idarecilik yapabilmekte ancak onuruyla çalanlar, sürekli yer deitirme ve mobbinge maruz kalmaktadr bilgilerini paylat.

MOBNG, BASKI VE TEHDT

Kurumdaki taht kavgas nedeniyle i barnn bozulduunu söyleyen Orak, Her yeni gelen idareci, birçok çalann yerini adeta intikam alrcasna deitirmekte ve yanda olann hrszlk, yolsuzluk, taciz olaylarnn üstünü örtmektedir. Kurulularda 3 günlük veklet görevlendirmeleri için bile yanda sendikal olma art aranmakta, açk bir ayrmclk suçu ilenmektedir diye konutu. çalanlarn bask, tehdit ve mobbinge maruz kaldna dikkati çeken Ok, koruma altnda olan kz çocuklarnn dolaplarnn il müdürü tarafndan izinsiz bir ekilde kontrol edilerek, mahremiyeti ihlal etme suçunun ilendiini kaydetti. Ok, kurumda çalan kadnlarn da çocuklarn gözleri önünde azarlanarak, rencide edildiini ifade etti.

TÜGVAYLA PROTOKOL

Aile Sosyal Politikalar Bakanlnn aksi yöndeki kararna ramen müdürlüün TÜGVA Diyarbakr l Temsilciliiyle protokol imzaladn aktaran Orak, çocuklarn yaam alanlarnn amatör kiilere açldn söyledi. Orak, müdürlüe u sorular yöneltti: Kurum çalan kadnlara yönelik taciz ve ahlaksz söylemlerde bulunanlara yönelik yaplan i ve ilemlerin akbeti nedir? Yaplan yer deiiklikleri ve vekleten görevlendirmeler, hangi kriterlere göre yaplmaktadr? Defalarca yazl ve sözlü olarak yer deiiklii talepleri olmasna ramen bu taleplerin karlanmamas, aksine rzas dnda yaplan görevlendirmelerin kriterleri nelerdir? Yasalar ve Bakanlk mevzuat görmezden gelinerek yaplan i ve ilemler hakknda her hangi bir soruturma açlacak mdr?

Ana Sayfaya Git