İdlib şehidi Abacı ebediyete uğurlandı

Suriye'de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı (21), memleketi Hatay'ın Hassa ilçesinde toprağa verildi. Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde teröristlerin taciz ateşi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem'in naaşı, memleketi Konya'ya götürüldü.

Haberler 13.09.2021 - 07:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlib Gerginlii Azaltma Bölgesine dün teröristlerce düzenlenen saldrda ar yaralanan Piyade Sözlemeli Er Turgay Abac, Hatay Eitim ve Aratrma Hastanesinde yaplan müdahalelere ramen kurtarlamad. ehidin cenazesi, tören için memleketi Hatayn Hassa ilçesi Akbez Mahallesindeki merkez camiye getirildi.

TOPRAA VERLD

Törene ehidin ailesi ve yaknlarnn yan sra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl Bakan Yardmcs smail Ergüne, Hatay Valisi Rahmi Doan, Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin anverdi, Abdulkadir Özel, smet Tokdemir, 6nc Kolordu Komutan Korgeneral Metin Tokel, askeri ve mülki erkan ile vatandalar katld.

Törende ehidin yaknlar uzun süre gözya döktü. Bekar olduu belirtilen ehit Abacnn naa, klnan cenaze namaznn ardndan Klçdede Mezarlnda topraa verildi.

PENçE HAREKATI

Öte yandan, Pençe-imek operasyon bölgesinde örgüt üyelerinin taciz atei sonucu yaralanan ve tedavi gördüü hastanede ehit olan Piyade Sözlemeli Er Ömer Faruk Erdemin naa, topraa verilmek üzere memleketi Konyaya götürüldü. ehidin naan Konya Havalimannda yaknlarnn yan sra Vali Yardmcs Fatih Ahmet Kurt, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutan Hava Pilot Tugeneral Önder ensöz karlad.

Erdemin Türk bayrana sarl tabutu, silah arkadalarnn omuzlarnda cenaze aracna alnarak Akehir Devlet Hastanesi morguna götürüldü. ehit Erdem için bugün öle vakti Akehir ilçesinde tören düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git