İğrençliğe bakın! Yengemi seviyorum

Cinayete azmettirmekten yengeye ağırlaştırılmış müebbet istemi

Haberler 21.11.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, Ali Kesikin geçen yl bo bir arazide 30 yerinden bçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruturma tamamland. Ali Kesikin ei Lamihe Kesik hakknda cinayete azmettirme, kardei Mehmet Kesik hakknda cinayet ise suçlamalaryla arlatrlm ömür boyu hapis cezas istendi. ddianamede, Lamihe Kesikin olay günü yasak ak yaad kayn biraderine Yeter artk son bulsun bugün. Sakn eli bo gelme mesaj gönderdii belirtilerek, Mehmet Kesikin, ak yaad yengesinin azmettirmesi sonucu aabeyini öldürdüü ifade edildi.

Diyarbakr D Tipi Cezaevi karsndaki bo arazide 8 Ekim 2016 günü, 30 yerinden bçaklanarak öldürülmü erkek cesedi bulundu. Yaplan aratrmada, cesedin çiftçilik yapan 5 çocuk babas Ali Kesike (42) ait olduu belirlendi. Öldürülen Kesikin yaknlarnn ifadesi alnd. Ali Kesikin kardei Mehmet Kesik, (33) ifadesinde çelikili bilgiler verince polis tarafndan takibe alnd. Takip sonucunda Mehmet Kesikin, cinayetten önce öldürülen aabeyinin ei Lamihe Kesik (40) ile youn telefon görümesi tespit edildi.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA MORGA GDP ALAMI

Mehmet Kesik, ifadesinde yengesinin bildirmesi üzerine kayp aabeyini bulmak için akrabalar ile aramaya çktklarn, aabeyinin arabasn park halinde gördüklerini, yolun kenarnnda aabeyini yaral bulduklarn söyledi. Mehmet Kesikin, cinayet günü nerede olduunu aratran polis, üphelinin ayn gün araç kiraladn tespit etti. Araçtaki GPS sinyallerini takip eden polis, olay saatinde Kesikin, cinayetin ilendii yerin çevresinde gezdiini ve 73 dakika olay yerinde beklediini belirledi. çevredeki MOBESE kaytlarnn incelenmesinde Kesikin kiralad araçla aabeyini takip ettiini ve tannmamak için yüzünü pou ile kapatt belirlendi. Aratrmada, olay yerinden kaçan Kesikin aabeyinin ölüm haberini duyunca hastane morguna gidip, dier aile fertleriyle birlikte alad da ortaya çkt.

4 YILDIR YENGEM SEVYORUM

Bunun üzerine üpheli olarak gözaltna alnan Mehmet Kesik aabeyi ile domates yetitirip, sattklarn belirterek, Aabeyim bana para vermiyordu. Bunun için kin gütmeye baladm. Yengem Lamiheyi arayp, aabeyimin eve gelip gelmediini sordum. Gelmediini söyleyince yol üzerinde bekledim. Kamyonetinin geldiini görünce peine takldm. Selektör yapp, durmasn söyledim. Burada niye beklediimi sorunca, bçakla rastgele vurmaya baladm. Bçak vurduum srada cebinden bir tomar para çkarp uzatt. Yolun kenarna dütükten sonra pou, bçak ve eldiveni tan altna sakladm. Eve gittiiimde, aabeyimi aramaya çktk. Yol kenarnda arabasn gördük. Aabeyimi alacam ve maddi durumumla alay ettii için öldürdüm. Yengem Lamiheyi 4 yldr seviyorumdedi.

AVUKATIN TRAZI ÜZERNE TUTUKLANDI

9 Ekim 2016da gözaltna alnan Mehmet Kesik tutuklanrken, Lamihe Kesik ise ifadesinin ardndan serbest brakld.

Telefon kaytlarn inceleyen polis, Lamihe ve Mehmet Kesik arasnda ak mesajlamalar tespit etti. Bunun üzerine iki üphelinin telefonlarndaki silinmi mesajlar, özel bir programla geri getirildi. ncelemede olay günü Lamihe Kesikin Mehmet Kesiki cinayete azmettirdii, einin yerini örendii ve cinayeti ilemesi iin Mehmet Kesike bildirdii ortaya çkt.

26 Ekim 2016 günü savcla dilekçe ile bavurarak Lamihe Kesikin serbest braklmasna itiraz eden Kesik ailasinin avukat Emre Sezer, Lamihe, cinayetten haberdar olmakla kalmad gibi ayn zamanda yardm ettii ortadadr. Lamihe Kesik, beyannda 4 yldan beri Mehmet Kesik ile gönül ilikisi yaadn ve cinsel ilikiye girdiini söylemitir. Bu nedenle tutuklanmas gerekmektedir dedi.

Avukat Emre Sezerin bavurusu üzerine, ak yaad kaynbiraderine, Hadi artk bitir bu ii mesaj gönderdii tespit edilen 5 çocuk annesi Lamihe Kesik, olaydan 6 ay sonra, Mart 2017de gözaltna alnarak, tutukland.

TANINMAMAK çN POU TAKIP, SESN DETRD

Soruturmann tamamlanmasnn ardndan Mehmet ve Lamihe Kesik hakknda arlatrlm ömür boyu hapis cezas istemiyle iddianame hazrland.

ddianamede, aabeyinin geçecei yolu yengesi Lamiheden örenen Mehmet Kesikin tannmamak için pou takt ve sesini deitirdii kaydedildi.

SAKIN EL BO GELME

Silinen mesajlarda Lamihe Kesikin einin yerini Mehmet Kesike bildirdii belirtilen iddianamede, üphelinin ifadesinde bu durumu kabul ettii kaydedildi. ddianamede, Lamihe Kesikin olay günü kaynbiraderine, Yeter artk, son bulsun, bugün yerin belli, herkes seni görmü, sakn eli bo gelme mesaj gönderdii de belirtildi.

GÖNÜL LKM YOK

ddianamenin kabulünün ardndan tutuklu sanklar Lamihe ve Mehmet Kesikin yarglamasna Diyarbakr 6nc Ar Ceza Mahkemesinde balad.

fadesi alnan Lamihe Kesik einin ölümünden dolay ikayetçi olduunu belirterek, Suçlamalar kabul etmiyorum. Eim ve Mehmet Kesik kavgal olduu için konumuyorlard. Mehmet Kesike borç altn vermitik. Eim borcunu istedi. Olayla ilgim yoktur. Mehmet ile gönül ilikim yok dedi.

CESED GÖRÜNCE YÜZÜME BAKIP ANLADI

Mehmet Kesik ise durumada gerçekleri daha rahat anlatabilmek için yaknlarnn salondan çkarlmasn istedi. Yaknlar çktktan sonra ifadesi alnan sank, Ben ne kadar suçluysam yengem de o kadar suçludur. likimiz olduu dorudur. Aabeyimi öldürdüm. Aabeyimin yerini ei bana söyledi. Lamihe ile ilikiye girdiimiz dorudur. Lamihe, aabeyimi o ekilde görünce benim yaptm bildi. Bazen konumamzda aabeyimi ortadan kaldrmak istediimi söylüyordum. Cesedi görünce yüzüme bakp anlad dedi.

2 KEZ DAHA ÖLDÜRME PLANI YAPMILAR

Öldürülen Ali Kesikin kardei Süleyman Kesik ise durumadaki ifadesinde 5-6 ay önce sank kardei Mehmet Kesiki cezaevinde ziyaret ettiini belirterek, Bu plan nasl yaptklarn sordum. Bana 2 yl önce Lamihe ile aabeyimi öldürme plan yaptklarn, hurda ii yaptklar stanbulda Aliyi öldürüp rögara atacaklarn söyledi. 2016 ylnda aabeyim Ergani ilçesinde çobanlk yapyordu. Lamihe ve Mehmet orada da aabeyimi öldürmeyi düünmüler. Ancak yannda çoban arkada olunca vazgeçmilerdedi.

Ara kararlarn açklayan mahkeme heyeti, sanklar Mehmet ve Lamihe Kesikin tutukluluk halinin devamna karar vererek, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git