İhale yolsuzluğu operasyonunda, Milli Eğitim Müdürü ve yardımcısı ile 6 kişi tutuklandı

Adana’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihalelerine fesat karıştırıp devleti 60 milyon TL zarara uğrattıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 87 şüpheliden 8’i tutuklandı. İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, yardımcısı Kazım Baran, şube müdürü Kemal Bayhan ve müteahhit Tevfik Taştimur’un da bulunduğu 8 şüpheli, cezaevine gönderildi.

Haberler 19.10.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ube Müdürlüü ekipleri, l Milli Eitim Müdürlüünün açt ihalelere fesat kartrldn ve devletin yaklak 60 milyon TL zarara uratldn belirledi. Ekipler, savclktan alnan izinle belirlenen adreslere 14 Ekimde afak vakti e zamanl baskn düzenledi. Operasyonda, aralarnda çetenin liderliini yapt öne sürülen Tevfik Tatimur, görevden alnan l Milli Eitim Müdürü Veysel Durgun ile aça alnan yardmclar ve kamu müteahhitlerinin bulunduu 200e yakn üpheli gözaltna alnd.

8 ÜPHEL TUTUKLANDI

Emniyetteki ilemlerinin ardndan üphelilerden bir ksm serbest braklrken, 87 kii ise adliyeye sevk edildi. üphelilerden 21i savclktaki ifadelerinin ardndan serbest kald. Mahkemeye çkarlan 66 kiiden aralarnda l Milli Eitim Müdürü Veysel Durgun, yardmcs Kazm Baran, ube müdürü Kemal Bayhan, müteahhit Tevfik Tatimurun da bulunduu 8 kii tutukland, dierleri ise adli kontrol artyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git