İHL'lerde 8 bin öğretici

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz "Seminerlerle, imam hatip okulları arasındaki iş birliği ve iletişimin güçlendirilmesini, tecrübe ve örnek uygulama paylaşımı, eğitimdeki ulusal standartların yakalanması ve bu bağlamda iyi örneklerin yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz"

Haberler 01.04.2021 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) Din Öretimi Genel Müdürlüünce balatlan program kapsamnda, imam hatip okullarndaki 7 bin 698 okul yöneticisi ve öretmene yönelik mam Hatip Okullar Eitim Yöneticilii Vizyon Seminerleri düzenlendi.

MEB Din Öretimi Genel Müdürü Nazif Ylmaz, gelecein teminat çocuklarn milletin emaneti olduunu, bu emanete en güzel ekilde sahip çkmak için öretmen ve idarecilerin çok büyük görev ve sorumluluunun bulunduunu belirtti.

Her okul müdürünün, okula kayt yaptrd andan mezuniyetine kadar her örenciyle yakndan ilgilenmesi gerektiinin altn çizen Ylmaz, Mezun ettii örencisinin nereye gittiine veya nereye yerletiine dair bir mekanizmay kurmas gerekiyor. Okul müdürü güzel bir okul iklimi oluturabilen, öretmenini, örencisini, velisini dinleyerek onlara güven verebilen, öretmenlerin potansiyelini en iyi ekilde ortaya koyabilen kiidir. deerlendirmesini yapt.

Okul müdürlerinin, ardndan iyi bir iz, bir eser brakarak ancak bu görev ve sorumluluklarn yerine getirebileceklerine iaret eden Ylmaz, Bu balamda biz de yapt hizmetlerden dolay iz brakan, bir eser ortaya koyan veya farkndalk oluturan okul müdürlerimizi takdir ediyoruz. çünkü örenciler için bazen bir selamn bile çok kymeti vardr. Onlara ilgi, alaka göstermeli ve motivasyonlarn en üst seviyede tutmak için çaba göstermeliyiz. dedi.

8 bin yönetici ve öretmen

Nazif Ylmaz, bu kapsamda, Bakanln güncel politikalar ve 2023 Eitim Vizyonu balamnda öretmen ve okul yöneticilerinin mesleki geliimlerinin yeniden yaplandrlmas hedefiyle imam hatip okullarnda görev yapan yönetici ve öretmenlerin mesleki bilgi, beceri, tutum ve deerler alanndaki geliimlerine sürekli katk vermek, eitim-öretim hizmetlerinin daha verimli ve nitelikli yürütülmesini salamak amacyla mam Hatip Okullar Eitim Yöneticilii Vizyon Seminerleri düzenlediklerini ifade etti. Ylmaz, konuya ilikin u bilgileri verdi:

Bu kapsamda, imdiye kadar 51 ilde 5 bin 968 yönetici, bin 730 öretmen olmak üzere 7 bin 698 kiiyle bir araya geldik, bu faaliyetlerimiz bundan sonra da devem edecek. Bu toplantlara il milli eitim müdürleri, müdür yardmclar, ube müdürleri, okul müdürleri ve öretmenlerimiz katld. Seminerde her daire bakanmz da kendi daireleri tarafndan yürütülen faaliyet ve projeleriyle ilgili sunumlar yapyor. Düzenlenen bu seminerlerle, imam hatip okullar arasndaki i birlii ve iletiimin güçlendirilmesini, tecrübe ve örnek uygulama paylam, eitimdeki ulusal standartlarn yakalanmas ve bu balamda iyi örneklerin yaygnlatrlmasn amaçlyoruz.

Ana Sayfaya Git