İhtiyaç sahibi üniversite adaylarına burs imkanı

Başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite adaylarına destek olmak ve tam burslu eğitim imkanı sunmak amacıyla ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’ devam ediyor. Özyeğin Üniversitesi tarafından başlatılan program için başvurular 6 Temmuz’da sona erecek.

Haberler 04.06.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özyein Üniversitesinin ekonomik koullar ne olursa olsun baarl ve yetenekli örencilerin dünya standartlarnda bir eitim alma hakk olduuna inanarak hayata geçirdii Eitimde Frsat Eitlii Burs Programnn 2020 yl için bavuru sürecinin 6 Temmuz olduu duyuruldu. Program hakknda yaplan açklamada, u ifadeler yer ald: Türkiyenin dört bir yanndan örencilere karlksz burs olana salayan programdan Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) sralamasnda ilk 20 binde yer alan lise son snf örencileri yararlanabiliyor. lk kez 2015 ylnda uygulanmaya balanan Eitimde Frsat Eitlii Burs Programnda bugüne kadar 110 örenciye karlksz burs imkan saland.

ERLEBLR ÜNVERSTE OLMA HEDEFYLE çALIIYORUZ

Özyein Üniversitesinin kuruluundan bu yana ülkenin her köesinden yetenekli ve baarl gençler için eriilebilir olmaya öncelik verdiini belirten Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk, Giriimcilii ve yenilikçilii destekleyen, aratrmaya öncelik veren üniversitemizin olanaklarndan daha çok sayda gencin tam burslu olarak yararlanmasn amaçlyoruz. Deerli baçlarmzn desteiyle hayata geçirdiimiz burs programmz, tüm Türkiyeden baarl ancak maddi imkanszlk içindeki örencilerimizi hayallerine bir adm daha yaklatrd gibi ülkemiz için de önemli bir sosyal giriim örnei olma özellii tayor. 2015 ylnda hayata geçirdiimiz ve says bugün 110u bulan bursiyer saymzn artarak daha fazla gencimize ulamas adna eitimcilerimizin baarl bursiyer adaylarn Eitimde Frsat Eitlii Burs Programna yönlendirmelerini bekliyoruz dedi.

BRçOK NSANIN HAYATI DET

Uluslararas likiler Bölümünde okuyan bursiyerlerden Rabia Korkut ise, Eitimde Frsat Eitlii Burs Program hayatmdaki dönüm noktalarndan biri. Kendimi bir birey olarak hissetmemi salayan, tek bama neler baarabileceimi gösteren bir proje. Özyein Üniversitesinin sunduu burs imkanyla tantktan sonra aklmdaki soru iaretleri de yant buldu. Hem çok iyi bir eitim alabilecektim hem de maddi yönden hiç kimseye bal kalmadan üniversitede okuyabilecektim. Ben de dahil bir çok insann hayat bu proje sayesinde deiti. Hedefim, akademik kariyerimi baar ile tamamlayarak hayallerimi gerçekletirmek diye konutu.

ÖRENM ÜCRETNDEN YÜZDE 100 MUAF TUTULUYOR

Program hakknda yaplan açklamada, Her yl Türkiyenin dört bir yanndan üniversite adaylarnn bavuru yapt program kapsamnda burs almaya hak kazanan örenciler, karlksz olarak verilen burs araclyla örenim ücretinden yüzde 100 muaf tutuluyor. Herhangi bir akademik baarszlkta kesintiye uramadan devam eden örenim bursunun yan sra bursiyer örenciler üniversitenin yurtlarnda ücretsiz konaklyor, her ay yemek ve dier ihtiyaçlar için nakit destek alyor ifadelerine yer verildi.

BAVURMAK STEYEN ADAYLAR DKKAT!

Bavurmak isteyen adaylar için verilen bilgiler ise u ekilde ifade edildi:

YKS sonucunda okumak istedikleri lisans programnn puan türünde ilk 20 bin içerisinde yer almay hedefleyen lise son snf örencileri, Eitimde Frsat Eitlii Burs Programna ait internet sitesi üzerinden bavurabiliyor. Program bavurusunu tamamlayp deerlendirmeye alnan tüm örenciler, ÖSYM tarafndan ilan edilecek resmi tercih takvimi sona ermeden önce Özyein Üniversitesi Eitimde Frsat Eitlii Burs Program deerlendirme sonuçlar hakknda bilgilendirilecek. Bavurmak isteyen adaylar programn web sitesi olan ozuburs.ozyegin.edu.tr/tr araclyla online form doldurabiliyor

Ana Sayfaya Git