İki aile katıldı

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde sürdürdükleri evlat nöbetine iki aile daha dahil oldu.

Haberler 19.10.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemine, Tunceliden olu çetin için gelen baba Düzgün Özkan ve anlurfadan kardei çetin için gelen aabey Ahmet Kurt da dahil oldu.

Olunun 2014te HDPliler tarafndan kandrlarak daa kaçrldn belirten baba Özkan, Diyarbakr annelerinin eylemini televizyondan izlediini, oluna sesini duyurmak için eyleme katldn söyledi.

Olundan haber alamaynca HDP l binasna gittiini ve olumsuz cevap aldn anlatan Baba Özkan, Duyduum kadaryla çocuum Suriyede. Bu çocuklar HDP kandrmasa, kim daa götürebilir? Onlar çocuklarmz daa götürdüler. Ellerini bu çocuklarn üzerinden çeksinler. Bu anneler burada alamasn. Artk buna yeter diyoruz. çocuumun annesi 2 sene önce onun hasretinden vefat etti. ifadelerini kulland.

K ALE KATILDI

Oluna teslim olmas çarsnda bulunan Özkan, Olum korkma, devlet arkamzda. Hiçbir ey olmaz. Ben de yanndaym. En yakn zamanda teslim olman istiyorum. dedi.

Kardei çetin Kurtun 2013te HDPliler tarafndan kandrlarak daa kaçrldn belirten aabey Kurt, kardeine sesini duyurmak için eyleme dahil olduunu söyledi.

çetin kaçrldndan beri kendisinden haber alamadklarn aktaran aabey Kurt, HDP önünde eylem yapan anneleri gördüm, buraya geldim. HDPlilerden kardeimi istiyorum. Onlar kardeimi götürdüler, onlar getirecek. Kardeim gelene kadar burada eylemime devam edeceim. dedi.

Ana Sayfaya Git