İki ay sonra kavuştular!

Diyarbakır'da yakalandıkları Kovid-19'u hastanede gördükleri tedavi ile yenen, iki ay aradan sonra evlerinde yeniden bir araya gelen 76 yaşındaki Zülfiye ve 83 yaşındaki eşi Hasan Tekin, hem sağlıklarına hem de birbirlerine kavuşmaktan mutlu

Haberler 23.01.2021 - 02:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yakalandklar yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) hastanede gördükleri tedavi ile yenen 76 yandaki Zülfiye ve 83 yandaki ei Hasan Tekin iki ay aradan sonra birbirlerine kavutu.

Baz ikayetleri üzerine çocuklar tarafndan Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine götürülen Tekin çiftine yaplan tetkiklerde, akcierlerinde Kovid-19a bal tutulum tespit edildi.

çift bir hafta boyunca evde izole ekilde tedavi gördü. Bir haftann sonunda durumu arlaan çift yeniden hastaneye kaldrld.

Hasan Tekin 10 gün süren tedavisinin ardndan taburcu edilirken, ei Zülfiye Tekin ise hastanede yatrldktan 2 gün sonra solunum yetmezliiyle youn bakma alnarak, entübe edildi. Tekin iki ay süren tedavinin ardndan taburcu edildi.

ki ay aradan sonra evlerinde yeniden bir araya gelen çift hem salklarna hem de birbirlerine kavumaktan mutlu.

BUGÜNÜ GÖRECEME HTMAL VEREMYORDUM

Zülfiye Tekin Kürtçe olarak, rahatszl süresince nefes almakta çok zorluk çektiini belirterek, hastanede tedavi görürken en çok eini, çocuklarn ve evini özlediini söyledi.

Hastal çok ar geçirdiini ifade eden Tekin, Nefes almada çok zorluk çekiyordum. Boazmda delik açld. imdi kendimi iyi hissediyorum. Tedavi sürecimde ölümü hiç düünmedim. dedi.

Tekin, tedavi sürecinde doktor ve hemirelerin kendisiyle çok iyi ilgilendiini dile getirerek, Hemire ve doktorlardan razym. Allah onlar korusun. Cumhurbakanmza ve Salk Bakanna teekkür ediyorum. Allah onlardan raz olsun. Bugünü göreceime ihtimal veremiyordum, ükürler olsun gördüm. diye konutu.

YLETK, EVE GETRDLER. ALLAH RAZI OLSUN

Hasan Tekin ise belirtilere göre hastaln ilk bata grip zannettiini anvak daha sonra kendisini hastanede bulduunu ifade etti.

Bam aryordu, titriyordum. çok zorlu bir süreçti. Doktorlar tedavimizi yapt. yiletik, eve getirdiler. Allah raz olsun. diyen Tekin, doktorlarn ve hemirelerin tedavisi boyunca gösterdikleri ilgiden duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Tekin, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ve Salk Bakanmzdan Allah raz olsun. Kendilerine teekkür ediyorum. Eim de taburcu edildi, mutluyum. diye konutu.

DOKTORLAR VE HEMRELER BZE BU MUTLU GÜNÜ YAATTILAR

Tekin çiftinin olu Ali Tekin de uzun bir süre sonra annesinin ve babasnn salna kavumasndan mutluluk yaadklarn belirtti.

Zorlu bir süreci geride braktklarn aktaran Tekin, Annemin entübe olduunu duyduumuzda çok üzüldük. Gece uyku uyuyamyorduk. Yemek bile yiyemiyorduk. Annemden gelecek güzel haber için kulamz, gözümüz telefondayd. Annem uzun bir süreden sonra doktorlarn çabalar sonucu youn bakmdan çkt. Doktorlarmz, hemirelerimiz, salk çalanlarmz, hasta bakclar hepsi efkatle yaklat, bize bu mutlu günü yaattlar. ifadelerini kulland.

Salk yatrmlarnn tedavi sürecindeki önemine deinen Tekin, Cumhurbakanmza ve Salk Bakanmza ükranlarmz bildiriyoruz. Bu salk yatrmlar olmasayd, bu ekilde tedavi imkan bulamazdk. ükürler olsun ki bu imkan bize saladlar. Ayrca hastanedeki bütün salk çalanlarna bir ömür boyu minnettar kalacaz. Bu güzel günleri onlarn sayesinde yayoruz. diye konutu.

BRBRN SEVEN K NSANIN TEKRAR KAVUMASI BZ MUTLU ETT

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Dr. Muhammed Asena ise Hasan Tekinin ardndan uzun bir tedavi süreci sonunda salna kavuan Zülfiye Tekini de taburcu ederek evine gönderdiklerini belirterek, Birbirini seven iki insann tekrar kavumas bizi mutlu etti. Salk çalanlar için de bu büyük moral oldu. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git