İki ay sonra yanıt verdi!

TCDD'den Diyarbakır'da duvarla şehrin ikiye bölündüğü iddialarına ilişkin iki ay sonra açıklama yaptı.

Haberler 10.10.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TCDD açklamasnda, Basna yansyan gerçek d iddialarda ifade edildii gibi (demir yolu hatlarnn etrafna) duvar örülmesi hiçbir zaman söz konusu olmamtr dedi.

TCDD Genel Müdürlüü, Diyarbakrda demir yolu hatlarnn etrafna duvar örülerek ehrin ikiye bölündüü iddialarna ilikin iki ay sonra yazl açklamayla yant verdi.

Genel Müdürlükten yaplan yazl açklamada, kent merkezindeki demir yolu hatt üzerinden araç ve yayalarn kontrolsüz olarak geçtii, demir yolu civarndaki araç parklar ve hat boyunca kurulan pazar yerinden dolay meydana gelen kazalarda can ve mal kayplar yaand belirtildi.

TCDDDEN ODAYA YALANLAMA

Açklamada, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odasnn, söz konusu kayplarn önlenmesi ve kazalarn önüne geçilebilmesinin yan sra demir yolu emniyetinin salanmas amacyla farkl tarihlerde yolun ihata (çevreleme) içine alnmasn TCDD 5. Bölge Müdürlüünden yazl olarak talep ettikleri bildirildi.

lgili TCDD Bölge Müdürlüünün, vatandalardan gelen talepler dorultusunda yaplacak düzenlemeyi projelendirdii ve austos aynda Diyarbakr Valisi Bakanlnda Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan, sivil toplum kurulular temsilcileri ve mahalle esnafnn katlmyla toplant düzenlendii belirtilen açklamada, ihata projesinin yerinde anlatld ve katlmclarn projeye destek verdii ifade edildi.

PANEL TEL çÜ OLARAK

hatann, beton zemin üzerine 160 santimetre yüksekliinde panel tel çit olarak uygulanaca bildirilen açklamada, unlar kaydedildi:

Basna yansyan gerçek d iddialarda ifade edildii gibi bir duvar örülmesi hiçbir zaman söz konusu olmamtr. Proje kapsamnda 10 kilometrelik hat kesiminde zorluk yaanmamas için toplamda 16 adet geçit, vatandamzn hizmetine sunulacaktr. Bunlar, 6 adet hemzemin geçit, 2 adet alt, 1 adet üst geçit ile proje hazrlklar devam eden 7 adet yaya üst geçidinden ibarettir. Proje devam ederken vatandalarmzn madur olmamas amacyla çeitli yerlerde kontrollü yaya geçileri belirlenmitir. Küçük Sanayi Sitesi bölgesinde, sanayi sitesi kullanclarnn ve esnafn ihtiyaç ve taleplerine yönelik yaya ve araç geçileri için hemzemin geçit bulunmaktadr. lgili haberlerde bahsi geçen ehrin duvarla ikiye bölünmesi ve jiletli çit telinin aksine, yaplan panel tipi ihatayla halkmzn can ve mal kayplarnn önüne geçilecektir.

Ana Sayfaya Git