İki eşin kavgasında ceza ve müdafaa!

Eşini döven kocaya para cezası, onu ısıran karısına meşru müdafaadan beraat

Haberler 26.06.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayseride ev alma tartmas yüzünden çkan tartmada ei A..yi darbettii iddiasyla tutuksuz yarglanan Yalçn .ye 2 bin 240 TL para cezas verildi. Onu bacandan srarak yaralayan ei A.. ise meru müdafaa kapsamnda kendini savunduu gerekçesiyle beraat etti.

Olay, 4 ubatta merkez Melikgazi ilçesinde meydana geldi. Yalçn . ile ei A.. arasnda ev alma meselesi nedeniyle tartma çkt. çkan tartmann kavgaya dönümesi sonras Yalçn ., eini yumruk ve tekme darbeleri ile yaralad. A.. de Yalçn .yi bacandan srd. Kar kocann birbirinden ikayetçi olmasnn ardndan her ikisi hakknda da yaralama suçundan dava açld.

ISIRMAYA MERU MÜDAFAA

Kayseri 12nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davann karar durumasnda müteki sank kar koca hazr bulundu. ikayetçi olmadn belirten A.., Ev alma mevzusu yüzünden tarttk. Aabeyine verdiim bilezikleri istedim. Bunun üzerine bana tekme ve yumruk att. Kafama vurdu. Canm acd için bacan srdm. Hakaret etmedim. Senden bir halt olmaz dedim diye konutu.

ikayetçi olmadn söyleyen Yalçn ise, Ev alma meselesi nedeniyle tarttk. Darp ettim. O da benim bacam srd dedi.

Mahkeme hakimi, Yalçn .yi, ee kar yaralama suçundan 112 adli gün karl 2 bin 240 TL para cezasna çarptrd. Hakim, ayn suçtan yarglanan A..nin ise kadna iddet uygulayan Yalçnn, ar saldrs altnda kendini savunduu ve e zamanl olarak saldry def etmeye çalt gerekçesiyle meru müdafaa kapsamnda beraatine hükmetti.

Ana Sayfaya Git