İki kardeş boğuldu

Cizre ilçesinde serinlemek için Dicle Nehri'ne giren iki kardeşten biri boğuldu, suda kaybolan diğer kardeşi aramak için çalışma başlatıldı. Siirt'te ise Botan çayına giren 27 yaşındaki genç boğularak yaşamını yitirdi.

Haberler 08.06.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesinde serinlemek için girdikleri Dicle Nehrinde akntya kaplan Ahmet Ercan (34) öldü, kardei Hakan Ercan (22) ise aranyor. Siirtte ise Botan çayna giren 27 yandaki genç boularak yaamn yitirdi.

Olay, öle saatlerinde Cizre ilçesine bal Kurtulu köyü mevkisinde meydana geldi. Bölgede piknik yapan Ahmet ve Hakan Ercan kardeler, serinlemek için Dicle Nehrine girdi. Bir süre nehirde yüzen kardeler, akntya kaplarak sürüklenmeye balad. Olay yerine yakn bir kum ocanda çalan içiler, nehirde çrpnan iki kiiyi fark etmesi üzerine kurtarma çalmas balatt.

K KARDE SUDA KAYBOLDU

Salk görevlileri, jandarma ekiplerini de ihbarda bulanan içiler, Dicle Nehrinde akntya kaplan Ahmet Ercan sudan çkard. Ercan, ihbarla olay yerine gelen salk görevlilerince yaplan ilk müdahalenin ardndan ambulansla Cizre Devlet Hastanesine götürüldü. Acil serviste tedaviye alnan Ercan, doktorlarn çabalarna ramen kurtarlamad.

BR BULUNDU DER KAYIP

Dicle Nehrinin akntsna kaplan Hakan Ercana ulamak için Cizre Belediyesi bünyesindeki Sualt Arama Kurtarma ekipleri ve AFAD görevlileri çalma balatt. Ekiplerin, arama ve kurtarma çalmas sürerken, nehir kysnda bekleyen Ercan kardelerin yaknlar sinir krizi geçirdi.

BOTAN çAYINDA KAYIP

Öte yandan, eski Siirt-Eruh kara yolu yaknlarndaki Botan çayna serinlemek için giren dris Atunç (27) bir süre sonra akntya kapld. Gencin kaybolmas üzerine çevredekilerin durumu iletmesiyle jandarma, AFAD, UMKE ve 112 Acil Salk ekipleri arama kurtarma çalmas balatt.

AFAD l Müdürü Cahit Akkoyun, yapt açklamada, arama kurtarma çalmalar için Tatvandan dalgç çarldn belirtti. dris Atunçu arama çalmalar sürüyor.

Ana Sayfaya Git