İki kardeş hala sır

Munzur Vadisi'nde kaybolan iki kardeşi arama çalışmaları sürüyor. Baba Mühittin Aydemir "Artık bunlar sanki örgüte denk gelmiş ve sanki kaçırılmış gibi bir izlenim var"

Haberler 19.09.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide Munzur Vadisi Milli Parknda kaybolan iki kardein bulunmas için balatlan arama çalmalar sürüyor.

Elazdan Tunceliye gelerek Munzur Vadisine sarmsak toplamaya giden Mehmet (37) ve Bozkurt Aydemir (45) kardelerin kaybolmas üzerine balatlan arama çalmalar 6nc gününde de devam etti.

l Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüü koordinesinde balatlan arama çalmalarnda, Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri, Türk Kzlay, AFAD gönüllüleri, Doal Afet Arama Kurtarma (DAK) eitmenleri, Munzur Arama Kurtarma Dernei, Munzur Doa Sporlar Kulübü (MUDOSK) ve Elaz Emniyet Müdürlüünün su alt personelinden oluan yaklak 250 kiilik ekip, arama çalmasnda yer alyor.

Helikopter, iz arama köpekleri, HA ve dronelerin de kullanld aramalarda ekipler, iki kardein kaybolduu Munzur Vadisindeki Venk, Bali, Asi ve Laç dereleri ile Peter ve çral mahalleleri mevkisindeki orman ve dalk alanlarda arama faaliyeti yürütüyor.

Ekiplerce bugün yaplan çalmalarda Aydemir kardelerle ilgili bir ize rastlanmad.

Baba Mühittin Aydemir, olay yerinde gazetecilere yapt açklamada, kayp iki çocuunun da evli olduunu söyledi.

Munzur Vadisine çocuklarnn geleceinden haberi olduunu ifade eden Aydemir, öyle konutu:

Bunlar iki üç hafta önce yine burann bir insanyla buraya sarmsak toplamaya gelmiler. Bu sefer iki karde tek gelmiler. Burada telefon çekmedii için o gün irtibatmz kesildi. Akam namazndan sonra ancak haberimiz oldu. Bunlara mutlaka büyük ihtimalle bir ey olmutur diye düündük. O saatten sonra AFAD aradk. Yanlmyorsam saat 03.00 civarlarnda burada arabay buluyorlar. Sabah ben de olay yerine geldim. O zaman asker aramaya balad.

Baba Aydemir, tüm ekiplerin iki olunu bulmak için seferber olduunu belirterek, devlet yetkililerine teekkür etti.

u ana kadar herhangi bir ize rastlanlmadn anlatan Aydemir, Artk bunlar sanki örgüte denk gelmi ve sanki kaçrlm gibi bir izlenim var. Eer öyle bir ey de var ise kimseye bir faydas da olmuyor. çocuklar garibandr. Burada kendi rzklar için çalmlar. Herhangi bir örgütle ya da bir eyle balantlar da yok. Temennimiz çocuklarmzn bir an önce bize kavumasdr. Bütün Müslüman kardelerimizden talebimdir ki dua bekliyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git