İki kez cezaevinden firar eden 8 şehidin katili Kandil’de öldürüldü

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevinden firar ettikten sonra yakalanıp Diyarbakır D Tipi Yüksek güvenlikli cezaevine nakledilen, ancak buradan da 6 mahkumla birlikte firar ederek terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılan, 5'i asker, 3'ü sivil 8 şehidin katili olarak gösterilen Devrim Kavak'ın Kandil'e düzenlenen hava harekâtıyla öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haberler 13.04.2022 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl, Elaz, Tunceli krsalnda sözde Dou Gücü Karargh sorumlusu olarak terörist faaliyetlerde bulunurken 2005-2008 yllarnda 5i asker 3ü de sivil vatanda 8 kiinin ehit edilmesinden sorumlu tutulan ore Amed kod adl Devrim Kavak, yarglanp 8 kez arlatrlm müebbet ve 475 yl hapis cezasna çarptrlmt.

PKKl terörist bu cezasn çekerken, 2013te Bingöl cezaevinden 18 mahkmla firar etmi, iki gün sonra bo arazide yakalanmt. Terörist Kavak, daha sonra Diyarbakrdaki Yüksek Güvenlikli D Tipi Kapal Cezaevine nakledilince bu kez 2016da 6 mahkmla firar ederek srra kadem basmt.

O günden beri her yerde aranan teröristin Kandilin Balakayati Kampnda TSK ve MTin ortaklaa gerçekletirdii nokta hava harektyla öldürüldüü ortaya çkt.

FRARIYLA LGL GARDYANLAR HALEN YARGILANIYOR

Kavakla birlikte 6 mahkumun firarnda kusuru ve ihmali görülen aralarnda cezaevi müdürleri ile gardiyanlarn da bulunduu 11 kii ise halen Diyarbakr Ar Ceza Mahkemesinde sank sfatyla yarglanyor. Devrim Kavakn bizzat katld için 8 kez arlatrlm müebbet hapse mahkum olduu saldrlar mahkeme kaytlarnde yer ald.

Ana Sayfaya Git