İkinci umreye ek vergi kaldırıldı

Suudi Arabistan'ın 3 yılda ikinci kez umreye gidecekler için getirdiği 2 bin riyal ek vergi artık alınmayacak

Haberler 04.12.2016 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dursun Aygün, Suudi Arabistann 3 ylda ikinci kez umreye gidecekler için getirdii 2 bin riyal ek verginin kaldrldn bildirdi.

Aygün, bir aydan bu yana daha önce umreye gitmi ve tekrar gitmek isteyen vatandalardan 2 bin riyal civarnda ek bir ücret alndn hatrlatt.

Dün Suudi Arabistandan ilgililer bizi arayp müjde verdiler. Bu vergilerin artk alnmayacan ifade ettiler. diyen Aygün, sistem üzerinden yaptklar kontrollere göre birkaç gün önce, daha önce umreye gitmi olan vatandalarn bilgileri girildiinde karlarna çkan ek verginin bugün itibaryla çkmadn kaydetti.

Bu sene itibaryla ek verginin kaldrlm olduunu ifade eden Aygün, bundan dolay memnuniyet duyduklarn söyledi.

Aygün, Diyanet leri Bakanmz, bizzat bu verginin kaldrlmas hususunda Hac Bakanlna dorudan bir yaz yazd. lgililerle görüüldü. Bizim de buradaki Suudi Arabistann Sayn Büyükelçisiyle youn çalmalarmz olmutu. Devletimizin de bu yönde çok güzel giriimleri oldu. Sonuç itibaryla bu vergi kalkt. Vatandalarmz artk rahat bir ekilde, daha önce gittiini de dikkate almakszn müracaatlarn yapabilirler. dedi.

TALEP DAHA DA ARTACAKTIR

Umreye giden vatandalardan son bir ay içinde Suudi Arabistann ald verginin geri alnmas konusuna ilikin ise Aygün, Biz arkadalarmzla çaltk. Bu ekilde vergi ödemek suretiyle umreye giden 130, 140 civarnda vatandamz var. Suudi Arabistanda ilgili yetkililerle görüeceiz. Eer ödedikleri vergileri, tekrar almamz mümkünse alp vatandalarmza iade edeceiz. diye konutu.

Dolardaki artn umreye gitmek isteyen vatandalarn saysn bir miktar etkilediini belirten Aygün, Her eye ramen Diyanet leri Bakanlmza müracaatlar çok iyi. Geçen seneye oranla bir miktar düü var. Ama bu sadece dolarn artndan deil, 2 bin riyal ek vergi de etkili oldu. O sorun da kalkt. Bundan sonra talebin daha da artacana inanyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git