İkisinden de Vazgeçmiyor

Diyarbakır’da yaşayan Hacı Sevinç, kavalından da güvercinlerinden de vazgeçemiyor. Zamanının büyük çoğunu kiraladığı odada beslediği güvercinleriyle geçiren Sevinç, güvercinlerine kaval eşliğinde türküler söylediğini ifade etti.

Haberler 25.03.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 36 yandaki müzisyen Hac Sevinç, müzik hayatndaki baarsnn yan sra güvercin tutkusuyla da dikkat çekiyor. Kiralad özel oday kümese çeviren ve güvercinlerini besleyen Sevinç, bu tutkusuyla arkadalar tarafndan da ilgi görüyor. Her gece düün salonlarnda çald enstrümanlaryla kazand parayla hayatn idame ettiren Sevinç, bo vakitlerini ise kümeste güvercinleriyle geçiriyor. Zamann çounu güvercinlerine ayrdn ve bu tutkudan asla vazgeçemeyeceini kaydeden Sevinç, güvercinlerine kaval eliinde türküler söylediini ve bu ekilde hem kendisinin moral ve motivasyonun yükseldiini hem de kularn daha da uysallatn ifade etti. Ne kavalndan ne de güvercinlerinden vazgeçemeyeceini kaydeden Sevinç, 20 yldr besledii kularn çok sevdiini ve her eyinin kular olduunu belirtti.

KÜçÜK BR SEVDA BÜYÜK BR TUTKUYA DÖNÜTÜ

22 yldr müzisyenlik yaptn ve birçok enstrüman çaldn söyleyen Sevinç, Her eyden önemlisi bir kuçuyum, bir hayvan severim ve 20 yldr ku besliyorum. Asl iim müzik. Zamannda kular bir hobiydi. Küçük bir sevdayd zamanla böyle artk hobi olmay at büyük bir sevdaya, bir tutkuya dönütü. çok seviyorum kularm. çou zamanmdan ksarak kularmla vakit geçiriyorum. Her eyim bunlar. Kahvehaneye, kafeye, gezmeye tozmaya veya baka bir eye zaman ayrmyorum. Pozitif enerjimi bundan aldm için akamlar sahneye çkyorum, gündüzleri eitmenlik yapyorum belirli saatler içerisinde ondan sonra kalan bütün zamanm sadece kularma veriyorum. Kaval çalyorum, ney çalyorum onlara türkü söylüyorum. Kulaklarna fsldyorum, türkü alyorum, balama çalyorum. Birçok enstrüman çalyorum bunlarn içerisinde kularma söylediim türkülerdir. Türkiyenin türküleridir, ülkemizin türküleridir. Sevdamz böyle anlatyorum kulara. Aramzda böyle bir ba var dedi.

GÜVERCNLERM VE MÜZK ARASINDA BR TERCH YAPAMIYORUM

Güvercinlerine verdii müzik ziyafetinin kularn rahatlattn vurgulayan Sevinç, Onlar rahatlatyor, çok uysal oluyorlar, sakinleiyorlar. Onlara salk açsndan da çok iyi oluyor çünkü ben kulara bir hayvan gibi bakmyorum. Gözümde bir hayvan deil de benim gibi bakyorum. O derece aramzda bir duygusal ba var. Kiinin salnda maddi manevi deerler nasl ise ben kulara da öyle bakyorum. nsanlarn nasl müzie ihtiyac varsa hayvanlarn da kesinlikle ihtiyac vardr. Ben çaldkça onlar uysal oluyorlar, onlar güzel oluyorlar. Ben sevdikçe onlar güzelleiyor. Müzik benim doamda var, güvercin de benim doamda var. kisi arasnda bir tercih yapamyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git