İkna sonucu kaçıp geldi

Muş'ta ikna çabaları sonucu teslim olan terörist ailesiyle buluşturuldu.

Haberler 04.12.2020 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta Emniyet Müdürlüü ekiplerinin yürüttüü ikna çalmalar sonucu teslim olan örgüt üyesi, ailesiyle buluturuldu.

Kentte PKKya yönelik baarl operasyonlarla huzur ve güveni tesis eden güvenlik güçleri, Vali lker Gündüzözün talimatyla çocuklar PKK tarafndan daa kaçrlan ailelerle de görüerek evlatlarna kavumalar için youn çaba sarf ediyor.

l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ve stihbarat ubesi ekipleri, 5 yl önce PKK mensuplarnca kandrlarak önce stanbul HDP il binasna, oradan da Diyarbakr ve Mardin üzerinden örgütün da kadrosuna katlan teröristin ailesiyle görüerek, teslim olmas için çalma balatt.

Terör örgütünün Suriye ile Iraktaki kamplarnda zor günler geçiren terörist, ekiplerin aylar süren çabas sayesinde ikna edilerek terör örgütünden kurtarld.

rnakn Silopi ilçesindeki Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim olan ve Cumhuriyet Basavclnn talimatyla Mua getirilen terörist, l Emniyet Müdürlüünde ailesiyle buluturuldu.

5 yllk hasretin ardndan oullarna kavumann mutluluunu yaayan anne ve baba, duygusal anlarn yaand bulumada gözyalarna hakim olamad.

Terör örgütü kamplarnda bomba ve sabotaj eitimi ald belirlenen teröristin, emniyetteki ilemlerin ardndan adliyeye sevk edilecei örenildi.

-Söylenenlerin tam tersi çkt

Teslim olan terörist, Mu Emniyet Müdürlüünün çabalar sonucu ailesine kavumann mutluunu yaadn belirtti.

Dadaki teröristlere güvenlik güçlerine teslim olmalar çars yapan terörist, unlar söyledi:

Artk bunun bir sonunun olmadnn farkna vardm. Aileme kavutum. Herkesin de bu yola girmesini istiyorum. Gelmek isteyenler gelebilirler. Kesinlikle onlara bir zarar olmayacaktr. Bize kötü bir muamele yaplmad. Bize burada çok iyi davranld, bundan dolay mutlu oldum. Örgüt içinde söylenenlerin tam tersi çkt. Herhangi bir kötü muamele veya sorun yaamadm. Tam tersi, bize yardmc oldular, aileme kavumam için ellerinden gelen her eyi yaptlar.

- çok ükür olumuz devletimize snd

Oluna kavumann mutluluunu yaayan baba ise, Allah tüm çocuklar anne babasna sa salim kavutursun. Allah polislerimizden ve devletimizden raz olsun. Ben çocuumu, bunlar daa kaçrsn diye mi büyüttüm. 5 yldr neler çekiyorum, bir ben bilirim bir de Allah. çok ükür olumuz terör örgütünün elinden kurtularak devletimize snd. dedi.

Ana Sayfaya Git