İl il Cuma Namazının kılınacağı camiler

İl il cuma namazının kılınacağı camiler. Koronavirüs salgını sebebiyle kapatılan camiler yarın cuma namazı ile birlikte yavaş yavaş açılmaya başlıyor. Cuma namazının kılınacağı camiler il il listesi haberimizde.

Haberler 28.05.2020 - 17:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l il cuma namaznn klnaca camiler. Koronavirüs salgn sebebiyle kapatlan camiler yarn cuma namaz ile birlikte yava yava açlmaya balyor. Cuma namaznn klnaca camiler il il listesi haberimizde.

Bayburtta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda cemaatle cuma namaz klnacak camiler belirlendi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, vatandalarn toplu olarak cuma namaz klmas için merkez, belde ve köylerdeki baz camileri ve cami d yerlerde çalma yapld.

Bahçelerinde cuma namaz klnacak camiler ve cami d yerlerin isimleri öyle:

Mustafa Köseolu Cami Bahçesi, Hz. Ömer CamiBahçesi, Hz. Ebu Bekir Cami Bahçesi, Terminal Cami Bahçesi, Damat Ali Cami Bahçesi, Fidanlk Mescidi Bahçesi, Yeni Sanayi Cami Bahçesi, H. Ekrem Seyhan Cami Bahçesi, Esentepe Cami Bahçesi, Zülküf Bozkurt Cami Bahçesi, Toki Cami Bahçesi, Oruçkent Mescidi Bahçesi, Veysel Cami Bahçesi, Hilal Mescidi Bahçesi, Arpal Beldesi Merkez Cami Bahçesi, Kapal Pazar Yeri, Yeni ehir Park, Sentetik Büyük Saha, Kaleard Dede Paa Park.

Cemaatle namaz klmak isteyenlerin, alnan tedbirler kapsamnda abdestlerini evlerinde almalar, seccadelerini yanlarnda getirmeleri, maske takmalar ve sosyal mesafeyi korumalar gerekiyor.

Öte yandan, Bayburt Belediyesi, Temizlik leri Müdürlüü ekipleri, ilçe merkezindeki ve mahallelerdeki camilerin avlularnda ve namaz klnacak park ve bahçelerde dezenfeksiyon çalmas yapt.

TRABZON

Trabzonda 1261 cami ve cami d alanda cuma namaz klnabilecek

Trabzonda 1216 cami ve 45 cami d olmak üzere toplam 1261 sosyal mesafe ve hijyen kurallarna uygun ekilde yarn ibadete açlacak.

Valilikten yaplan açklamada, çileri Bakanlnca 22 Maysta yaymlanan, Cami ve Mescitlerde Cemaatle badet Edilmesi Genelgesi dorultusunda, Valilik koordinesinde, il müftülüü ve ilçe müftülükleri tarafndan gerçekletirilen çalmalarla, cami avlusunda/bahçesinde cuma namaz klnacak camiler ile cuma namaz klmaya uygun dier alanlarn tespit edildii belirtildi.

Bu kapsamda, Akçaabatta 236, Araklda 45, Arsinde 64, Beikdüzünde 47, çarbada 53, çaykarada 58, Dernekpazarnda 22, Düzköyde 39, Hayratta 12, Köprübada 23, Maçkada 92, Ofta 178, Ortahisarda 122, Sürmenede 63, alpazarnda 35, Tonyada 28, Vakfkebirde 37, Yomra ilçesinde ise 62 olmak üzere toplam 1216 caminin bahçesi ibadete açlacak.

Ayrca, 10 ilçede belirlenen toplam 45 alanda da ibadet yaplabilecek.

- Cami bahçeleri dezenfekte ediliyor

Trabzonda ibadete açlacak 73 caminin bahçesi dezenfekte edildi.

Büyükehir Belediyesinden yaplan yazl açklamada ise çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl ekiplerince 18 ilçedeki cami bahçelerinde youn çalma sürdürüldüü belirtildi. Ekiplerin, Ortahisar ilçesinde 10 ve dier ilçelerde 63 olmak üzere toplam 73 cami bahçesinde dezenfeksiyonlu ykama yapt vurgulanan açklamada, çalmalarn yarn öle saatlerine kadar aralksz devam edecei aktarld.

Açklamada, Büyükehir Belediye Bakan Murat Zorluolunun u ifadelerine de yer verildi:

Kovid-19 salgn ile mücadele tedbirleri kapsamnda namazlarmz 19 Marttan itibaren ne yazk ki toplu olarak eda edemedik. Yarn itibaryla hasret sona eriyor. Verdiimiz arann ardndan yarn ilk cuma namazmz klacak olmamz nedeniyle mutluluk duyuyorum. Sürecin sonuna adm adm yaklarken tedbiri elden brakmayalm ki camilerimizden yeniden uzak kalmayalm. Allah tüm hemehrilerimin ve slam aleminin ibadetlerini kabul eylesin.

BNGÖL

Bingölde cemaatle cuma namaz klnacak camiler belirlendi

Bingölde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda bir süre ara verilen cemaatle cuma namaz klnacak camiler belirlendi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, vatandalarn toplu olarak cuma namaz klmas için merkez, belde ve köylerdeki baz camilerin bahçeleri düzenlendi.

Bahçelerinde cuma namaz klnacak camiler unlar:

Gözer Yeni Yerleim, çmeler TOK, Medine, Eski Terminal, Hz. Ali, Hz. Osman, Kültür, Hz. Hamza, ehitlik, TOK, Selahaddin Eyyübi, Selim Atala, Karayollar, Üniversite, Said-i Nursi Camisi, Sanayi Sitesi, Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Mevlana, çayboyu, Fatih, Aa ve Yukar Akpnar Yeni Yerleim ile belde ve köy camileri.

Merkezdeki 39 cami ile belde ve köylerdeki tüm camilerde öle ve ikindi namazlar cemaatle klnabilecek.

Cemaatle namaz klmak isteyenlerin alnan tedbirler kapsamnda abdestlerini evlerinde almalar, seccadelerini yanlarnda getirmeleri, maske takmalar ve sosyal mesafeyi korumalar gerekiyor.

ERZNCAN

Erzincanda cuma namaz klnacak camiler belli oldu.
Korona virüs salgn nedeniyle kapal olan camiler, yarn cuma namazyla ibadete açlyor. Erzincanda cuma namaz klnacak camilerin listesi öyle açklad.
Erzincan il merkezinde: 15 Temmuz ehitler Cami, Bayndr Cami, Akemsettin Cami, Hac Bayram Cami, Saray Cami, Yunus Emre Cami, Aa Büyük Cami, Hz. Hatice Cami, Bahçe Kültürleri Cami, Et ve Süt Kurumu Mescidi, Barbaros Cami, Bilal-i Habe Cami, Boyaclar Cami, Fatih Cami, Hac Mevlüt Keskin Cami, Orhangazi Cami, Cami-i Kebir Cami, TOK Cami, Cengiztopel Cami, Cumhuriyet Cami, çukurkuyu Merkez Cami, Ergenekon Cami, Ersevenler Cami, Erturul Gazi Cami, Erzincan Üniversitesi Cami, Fatmahatun Cami, Fatih Sultan Mehmet Han Cami, Fevzipaa Cami, Gerek Cami, Kuba Cami, TOK Cami, Gülabibey Cami, Hac Mustafa Bayram Cami, Hafz Hamza Nazr Cami, Halitpaa Cami, Hamidiye Cami, Oruçaa Cami, Havaliman Bahçesi, Hayrettin Vesile Hatun Cami, Hocabey Cami, çta Eyüp Sultan Cami, Kurtulu Cami, Piri Sami Cami, Kandilli Cami, Ahmet Stk Cami, Murat han Güneyi Pazar Yeri, Kazmkarabekir Cami, Krklar Cami, Kzlay Cami, Kurunlu Cami, Mehmet Türker Cami, Melikgazi Cami, Mengücek Gazi Aratrma Hastanesi Bahçesi, Mevlana Cami, Mimarsinan Cami, Muhammediye Cami, Munzur TOK Cami, Organize Sanayi Cami, Mehmet Efendi Cami, Oto Sanayi Cami, Piri Sami Hazretleri Türbe Cami, Sargöl Terzibaba Cami, Sultanahmet Cami, Sümer Cami, eker Fabrikas Cami, Taksim Mh. Cami, ehitler Cami, Terzibaba Cami, Nurgah Cami, Ulu Cami, çayba Medine Cami, Yalnzba Mh. TOK Cami, Yavuz Selim Cami, Yunus Emre Cami, Yeni Hal Mescidi, Yeni Mahalle Cami, Hz. Hasan Hüseyin Cami, Eski Otogar alan, Atatürk Park, Terzibaba Mezarlk Alan, Kulem Park, Demirkent Terzibaba mam-Hatip Ortaokulu Bahçesi

BTLS

ARDAHAN

Ardahanda 5 hal sahada cuma namaz klnabilecek.

Kent genelinde alnan tedbirler dorultusunda Halil Efendi Mahallesi Tenis Kortu ile Güven, Ardahan Salim Dursunolu mam Hatip Lisesi, Ardahan Üniversitesi ve TOK Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Kapal hal sahalarnda cuma namaz klnabilecek.

Ardahan Müftüsü Remzi Pehlivan, AA muhabirine yapt açklamada, Ardahanda belirlenen 5 hal sahada cuma namaznn klnacan belirtti.

Belirlenen yerlerin dnda cuma namaznn klnamayacan anlatan Pehlivan, Öle ve ikindi namazlar ise camilerde klnacak. dedi.

KARS

Karsta tarihi Fethiye ve Evliya camilerinde ekiplerce dezenfekte ilemleri yapld. Kentte, Evliya, Ikl ve Bilal Habei camileri olmak üzere 10 cami bahçesinde cuma namaz klnabilecek.

ARI

Arda, koronavirüs tedbirleri kapsamnda il genelinde 176 caminin bahçesinde cuma namaz klnacak.

l Müftüsü Tandoan Topçu, gazetecilere yapt açklamada, camilerdeki dezenfekte ilemlerinin devam ettiini ve cuma namazna kadar tamamlanacan söyledi.

Evlerde ya da i yerinde abdest alnmas gerektiini belirten Topçu, Öle ve ikindi vakit namazlar maske taklp ve sosyal mesafeye dikkat edilerek cami içerisinde cemaatle klnacak. diye konutu.

TUNCEL

Tuncelide alnan karar dorultusunda Moultay Mahallesindeki Merkez Paalar Camisi bahçesinde cuma namaz klnacak.

Cami bahçesi tedbirler dorultusunda dezenfekte edilip sosyal mesafe kurallar belirlenerek gerekli hazrlklar tamamland.

IDIR

Idrda da alnan tedbirler kapsamnda 70 caminin bahçe ve avlusunda cuma namaz klnacak.

Ayrca, futbol ve basketbol sahalar bata olmak üzere otopark alanlar, hal sahalar, meydanlar ve parklarda da namaz klnmas için çalmalar sürüyor.

Ana Sayfaya Git