İlaçları akrabamıza gönderiyorduk savı!

PKK’ya ilaç gönderdiği öne sürülen şüphelilerden 'Akrabalarımıza gönderiyorduk' savunması

Haberler 25.03.2021 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn da aralarnda bulunduu Adana merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarnn kulland ilaçlar alp, baka ülkelere satmaya çalan, devleti 12 milyon 523 bin lira zarara uratt öne sürülen ebekeye ilikin yeni detaylar ortaya çkt. Operasyonda gözaltna alnan Cevat E. ile smail E.nin, usulsüz yollarla temin ettikleri 2 milyon 350 bin TL deerindeki ilaçlar Suriye, Irak ve randa PKK terör örgütüne gönderdikleri öne sürüldü. ddialar reddeden üphelilerin ise ilaçlar akrabalarna gönderdiklerini söyleyerek kendilerini savunduklar belirtildi. 18 kiinin tutukland operasyonda ele geçirilen ilaçlar arasnda en çok kan phtlatrclarn olmas dikkat çekti.

l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ube Müdürlüü ekipleri, yaplan teknik ve fiziki çalmalarla usulsüz reçetelerle kanser hastalar ve organ nakli olan hastalarn kulland ilaçlar alp, baka ülkelere satmak isteyen, uyuturucu özellii tayan ilaçlarn ticaretini yapan ebekeyi deifre etti. Savcln gözalt karar çkartmasnn ardndan aralarnda l Salk Müdürlüünde görevli müdür yardmcs, 4 doktor, 2 salk merkezi çalan, 2 biyolog, 11 eczane ve ilaç firmas çalannn da bulunduu 46 kiinin yakalanmas için geçen hafta cuma günü Adana merkezli stanbul, Bursa, Ankara, Kayseri, Antalya, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakr, rnak ve Vanda e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda, haklarnda yakalama karar bulunan 46 kii gözaltna alnd. üphelilerin evlerinde yaplan aramalarda, 1 ruhsatsz tabanca, 1 kurusk tabanca, 3 ruhsatsz av tüfei, 36 bin 240 ABD Dolar, 230 Euro ve 17 bin 950 TL, çok sayda ilaç, Suriye uyruklu kiilere ait kimlik fotokopileri ele geçirildi.

12 MLYON 523 BN LRALIK VURGUN

ebekenin kanser hastalarnn kullanmas gereken ilaçlar Azerbaycan, Suriye, ran ve Iraktaki balantlarna satmay hedefledikleri tespit edildi. Polisin 22 aramada ele geçirdii 9 bin 177 kutu faturasz ve reçetesiz ilaçlarn piyasa deeri ve üphelilerin kendi arasnda yapt para transferinin toplam 12 milyon 523 bin 111 TL olduu belirlendi.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan 46 üpheliden 10u savclk talimatyla serbest braklrken, 36s nitelikli dolandrclk, rüvet, resmi belgede sahtecilik ve kamunun zarara uratlmas suçlamasyla adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çkarlan üphelilerden biyologlar smail E., Veli T., doktorlar Zeynep K., Metin D., flah K., eczaclar Mehmet Naci Ö., ahin E. ve Yakup ç. ile bu üphelilerle birlikte çalt tespit edilen Cevat E., Melih K., Nede O., Mustafa Ö., Eda Z., smail S., Yusuf Ü., Ahmet E., Kenan E. ile ran uyruklu Navid K. tutukland. l Salk Müdürlüü Salk Hizmetleri Bakan Yardmcs Y.C.nin de aralarnda bulunduu 18 üpheli ise adli kontrol artyla serbest brakld.

PKKYA LAç GÖNDERLD DDASI

Polis, Irak, Suriye ve randaki terör örgütü PKKya gönderilmek üzere olan ilaçlarn olduunu belirledii ve Hatay, rnak, Van, Mardin, Ankara ve stanbulda yaplan basknlarda toplam 2 milyon 350 bin TL deerinde ilaç ele geçirdii bildirildi. Bu ilaçlar Ankarada Cevat E. ve smail E.nin temin ettii, ran uyruklu Bahar A.nn da tercümanlk yaparak PKKya gönderdikleri öne sürüldü. üphelilerin ise iddialar reddedip, ilaçlarn PKKya deil, Irak, ran ve Suriyedeki akrabalarna gönderdiklerini öne sürdüü kaydedildi. Ele geçirilen ilaçlar arasnda en çok kan phtlatrc ilaçlarn olmas dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git