İlanlı dolandırıcılık

5 ilde düzenlenen eş zamanlı internet dolandırıcılığı operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda nakit para ve banka kartları ele geçirildi.

Haberler 13.02.2021 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezli 5 ilde düzenlenen e zamanl internet dolandrcl operasyonunda 9 kii gözaltna alnd. Zanllarn ev ve i yerlerinde yaplan aramalarda yüklü miktarda nakit para ve banka kartlar ele geçirildi.

NTERNET ARACILIIYLA DOLANDIRICILIK

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, ülke genelinde 2019-2020 yllarnda internet araclyla ilenen dolandrclk suçlarnda büyük oranda art yaanmas nedeniyle Asayi ube Müdürlüü Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirliince kapsaml çalmalar gerçekletirildi.

DYARBAKIR MERKEZL OPERASYON

Diyarbakr merkez alarak ülke genelinde internetten farkl eylemlere karan suç örgütünün, araç sat yapan sitelerde sahte ilanlar verdikleri, son bir yllk dönemde örgüt üyelerince açlan hesaplara EFT yaptrdklar veya kamuoyunda açk hat olarak bilinen sahte evrakla bakalarnn adna açlan GSM hatlarna, cebe havale yöntemiyle para gönderdikleri belirlendi.

çOK SAYIDA KNN KMLK BLGS

çok sayda kiinin kimlik bilgilerinin illegal yollarla ele geçirilerek dolandrclk olaylarnda kullanld, örgüt üyeleri tarafndan araçlara ait ruhsatlarda da deiiklikler yapld, örgüt üyelerinin bu yöntemle son 2 yllk dönemde yüzlerce vatanda dolandrd tespit edildi.

E ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Bu bilgiler üzerine Ergani Cumhuriyet Basavclnn talimatlar dorultusunda 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu 9 ubatta Ergani merkez olmak üzere anlurfa, Tunceli, Manisa ve Malatyada 10 adrese e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda, 9 üpheli gözaltna alnd.

9 K GÖZALTINA ALINDI

Adreslerdeki aramada bulunan yüklü miktarda nakit para ve banka kartlarna el konuldu. üpheliler tarafndan kullanld tespit edilen ruhsatsz tabanca, çok sayda dijital materyal, bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi. Gözaltna alnan 9 zanl, emniyetteki ilemlerin ardndan adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git