İlk kazma vuruldu

Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin inşaatı için ilk kazma vuruldu.

Haberler 08.10.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversite-sanayi i birliinin somut olarak ortaya konulaca yer olan Teknokentte katma deeri yüksek ürünlerin üretilmesine yönelik Ar-Ge projeleri gerçekletirecek. Teknokentin üniversiteyi de daha cazip hale getireceini ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, Teknokenti en ksa sürede tamamlayarak hizmete sunmay hedeflediklerini söyledi. Teknokent ile kentin yan sra bölge sanayisine de ciddi anlamda katk sunacan vurgulayan Rektör Durmu, Üniversitemiz biraz daha mühendislik arlkl bir üniversite. Bizler de bu dorultuda üniversitemizi daha ileriye tamann gayreti içerisindeyiz. Bu dorultuda yaptmz çalmalar kapsamnda Teknokentimizin tüm aamalar tamamlanarak, inaatn yaplaca alan yüklenici firmaya teslim edildi. lgili firma yetkilileri ilk kazmay vurarak çalmaya balad. nallah en ksa sürede buray bitirip hizmete sunmay hedefliyoruz dedi.

Bilgi, igücü ve sermaye ibirlii

Teknokentlerin, milli teknolojinin gelitirilmesi açsndan önemli alanlar olduuna dikkat çeken Rektör Durmu, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan her frsatta her alanda millilemenin altn çiziyor. Bizlerde bu balamda Teknokentimizde inallah yapacamz Ar-Ge çalmalaryla sanayimizi daha ileriye tamay hedefliyoruz. Teknokent kavramnn temelinde bilgi, igücü ve sermaye ibirliinin salanmas yatyor. Bugün baarl teknoloji bölgeleri altyaps, sunduu programlar, destek birimleri ve hizmetleriyle, teknoloji giriimlerinin aktif ekilde desteklendii, üniversite-sanayi arasndaki etkileimde aktif rol oynayan önemli merkezler haline gelmitir diye konutu.

Batman Teknokent Genel Müdürü Dr. öretim üyesi Hakan Karakaya ise Teknokentlerin üniversitelerin, aratrmaclarn ve sanayicilerin ileri teknolojiyle, ayn çat altnda Ar-Ge ve inovasyon çalmalarn yürüttükleri, yenilikçi ürünler ortaya çkardklar, birbirleri arasnda bilgi ve teknoloji transferi gerçekletirdikleri alanlar olduunu söyledi. Karakaya, Bu sayede bölgenin kalknmasna katkda bulunduklar, akademik, ekonomik ve sosyal yapnn bütünletii aratrma, i ve giriimcilik merkezleridir. Bizim de Batman Teknokent olarak amacmz ksa sürede faaliyete balayarak Batman ve bölgemizde ar-ge inovasyon ekosisteminin güçlenmesini salamak, katma deeri yüksek ürünlerin üretildii bir cazibe merkezi oluturmaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git