İllerin haftalık vaka haritası güncellendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 05-11 Haziran tarihleri arasındaki 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasını paylaştı. Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan iller; Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta oldu.

Haberler 18.06.2021 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Fahrettin Koca, 05-11 Haziran tarihleri arasndaki llere Göre Haftalk Vaka Says haritasn paylat. Son bir haftada vaka says en çok azalan iller; Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta oldu.

Salk Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabndan, 5-11 Haziran arasnda illere göre her 100 bin kiide görülen Kovid-19 vaka saylarn açklad. Haritaya göre; stanbulda 100 bin kiide görülen vaka oran 55,20, Ankarada 94,87, zmirde 32,04 oldu.

KOCA: VAKA SAYILARINDA DÜÜ DEVAM EDECEK

Bakan Koca, harita ile birlikte paylat mesajnda, llerimizde 100.000 nüfusa karlk gelen bir haftalk toplam vaka saysn gösteren insidans haritasnn güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka saylarnn düü hz azalsa da düme eilimi devam ediyor. A ile bitecek dedi.

Bakan Koca ikinci mesajnda ise Son bir haftada vaka says en çok azalan illerimiz; Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta. Vaka saylarnda düü devam edecek a ile baklk kazanacaz. A ile bitecek ifadelerini kulland.

MÜCADELEDE GELNEN AAMA

Türkiyede koronavirüsle mücadele kapsamnda balatlan alama çalmalar sürüyor. A tedarikinin hzlanmasyla birlikte yeni ya ve meslek grubu için a randevu sisteminin aktif hale getirilmesiyle son günlerde rekor düzeyde a yaplyor. Bakan Koca, Twitter hesabndan yapt açklamada, bugün 1 milyonuncu doz Kovid-19 asnn Balkesirde yapldn açklad. Bakan Koca, Bugün 1 milyonuncu a, saat 15.20de, Balkesir Alt Eylül 14 Nolu Aile Hekimlii Birimi ekibi tarafndan yapld. Bu kez ay yapan, sorumlu hekim arkadamz Süheyla Camc Diri idi. A kampanyamzda doktorlarmz da kollar svam durumda. Sa olun dedi.

Ana Sayfaya Git