İncirlik Üssü boşaltıldı

IŞİD'e karşı gerçekleştirilen operasyonlarda koalisyon güçlerinin kullandığı Adana'nın İncirlik Üssü'ndeki ABD'li personelin ailelerinin tamamı kentten ayrıldı. Son tahliye işlemiyle birlikte Eylül 2015'te ailelerin ve sivillerin gönüllü olarak üsten ayrılabileceği talimatının ardından bugüne kadar İncirlik'te bulunan yaklaşık 1000 kadın ve çocuk ülkelerine dönmüş oldu

Haberler 04.04.2016 - 22:12 Son Güncelleme : 04.04.2016 - 22:12

Washington Yönetimi geçtiğimiz yıl eylül ayında yayınladığı Türkiyede görev yapan personel ailelerinin güvenlik gerekçesiyle ülkeden gönüllü tahliye edilmesi kararını, 29 Mart 2016dan itibaren kesin tahliye emrine çevirdi. Bu çerçevede İzmir ve Muğlanın yanı sıra Adanadaki Türk- ABD ortak savunma tesisi olan İncirlik Hava Üssündeki ABDnin 39uncu Taktik Grup Komutanlığıve Adana Konsolosluğundaki personelin eş ve çocuklarının tahliyesine başlandı. Hafta sonu gerçekleştirilen tahliye kapsamında 670 kadın ve çocuk Almanyaya götürüldü. Eylül 2015te ailelerin ve sivillerin gönüllü olarak üsten ayrılabileceği talimatının ardından İncirlikten ayrılan ABDli sivil sayısı 1000e ulaştı. Böylece İncirlikte tek bir ABDli aile yakını sivil vatandaş kalmadı.

39uncu Taktik Grup Komutanlığının resmi sitesinde gelişmeleri değerlendiren 39. Hava Kanat Komutanı Albay John Walker, tahliye işlemlerinin zor bir süreç olduğunu belirterek, Ailelerimiz, bizler için çok önemli. Bizim, savaşa devam edebilmemiz için onların geride durması gerek. Bu tahliye işlemlerini zahmetsiz yapmak için elimizden geleni yapıyoruzdedi.

ABDnin Almanyadaki üssüne ulaşan ailelerin, daha sonra ülkelerine geçiş yapacağı bildirildi kaynak:akşam

Ana Sayfaya Git