İnşaatta göçük: 2 ölü

Kahramanmaraş'ta, apartman inşaatında meydana gelen göçükte, 2 işçi hayatını kaybetti.

Haberler 13.10.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kahramanmarata bir apartman inaatnda toprak kaymas sonucu meydana geldii belirtilen göçükte içiler Alaaddin Zevkli (60) ile Cengiz Yldrm (28) hayatn kaybetti. Olay yerine gelen Dulkadirolu Kaymakam Kadir Okatann talimat üzerine inaatn üst bölümündeki 2 bina tedbir amaçl boaltld.

Olay, saat 11.00 sralarnda merkez Dulkadirolu ilçesinin Beyaztl Mahallesinde meydana geldi. ddiaya göre, bir apartman inaattnda içiler duvar kalplarn yaparken toprak kaymas sonucu göçük meydana geldi. Olayda, içilerden Alaaddin Zevkli ile Cengiz Yldrm göçük altnda kald. Arkadalarnn ihbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, salk ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalmas sonucu Alaaddin Zevkli ile Cengiz Yldrmn cansz bedenlerine ulald. Bu srada kurtarma çalmalarn izleyen Zevkli ve Yldrmn arkadalar gelen ac haberle gözyalarna bouldu.

TIRNAKLARIMIZLA KAZDIK AMA çIKARAMADIK

2 içinin göçük altnda kalarak hayatn kaybettii olayda, 5 içi son anda kaçarak canlarn kurtard. O anlar anlatan içilerden Mehmet Keçe, kendisinin son anda göçük altnda kalmaktan kurtulduunu belirterek, çalrken bir anda oldu. Biz da yanlarndaydk, bizden 1 metre uzaktayd. Bir anlk oldu ve ben bir anda kaçtm altndan, onlar kaçamadlar dedi.

eref Güney ise arkadalarn toprak altndan çkarmak için çabaladklarn ama sonuç alamadklarn belirterek, Hepimiz beraber iskelenin üzerindeydik. Onlardan tarafta göçük olunca kaçma anslar olmad. Bizim de kaçma ansmz yoktu. Vadeleri yetmi. Trnaklarmzla kazdk ama çkaramadk topran altndan diye konutu.

Ana Sayfaya Git