İnsanımıza hayat olalım!

Kovid-19'dan dolayı "kan bağışında" yaşanan azalma, hayati risk oluştururken, Güneydoğu illerinde "kan bağışı" seferberliği başlatıldı; "insanımıza hayat olalım?"… Azalan kan stoklarını artırmak amacıyla Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Bingöl ve Şırnak'ta sağlık ve milli eğitim müdürlükleri ile müftülük iş birliğiyle "kan bağışı" seferberliği kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda kan bağışında bulunan hastane veya okul, sosyal medyadan başka bir hastane veya okula bağış çağrısında bulunacak, camilerde kampanyaya destek için anonslar yapılmaya başlandı.

Haberler 09.05.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Türk Kzlay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüü, 6 ilde kan ban artrmak için seferberlik balatyor.

Bölge Müdürlüü, azalan kan stoklarn artrmak amacyla Diyarbakr, Mardin, Siirt, Batman, Bingöl ve rnakta salk ve milli eitim müdürlükleri ile müftülük i birliiyle çalma yürütüyor.

Bu kapsamda kan banda bulunan hastane veya okul, sosyal medyadan baka bir hastane veya okula ba çarsnda bulunacak, camilerde kampanyaya destek için anonslar yaplacak.

KORONAVRÜS TEDRGNL STOKLARI AZALTTI

Bölge Müdürü Dr. Naif Ylmaz, sorumluluk alanlarndaki Diyarbakr, Mardin, Siirt, Batman, Bingöl ve rnaktaki 46 hastanenin kan ihtiyacn karladklarn söyledi.

Bölgede 24 saat her hastanede istenilen her kan ulatracak ekilde devamll saladklarn kaydeden Ylmaz, kan stoklarnn koronavirüs (Kovid-19) salgnnda yaanan panik ve tedirginlikten dolay kritik seviyeye indiini belirtti.

Ylmaz, özellikle ramazann da gelmesiyle kan stoklarnn ciddi düü gösterdiine iaret ederek, unlar dile getirdi:

nsanlara u çary yapmak istiyoruz. Bugün hastanelerde yatan hastalarmzn kan ihtiyaçlar maalesef azalmyor. Bu ihtiyaç sürekli var. Doum yapan bir annemizin, hayata yeni gözlerini açan bir yavrumuzun kan ihtiyac her zaman var. Her gün lösemili, kanser hastalar ve farkl talepler için sürekli kan ihtiyac için bize çarlar geliyor. Geldiimiz son durum itibaryla bunu karlamakta ciddi problem yayoruz. nsanlarmzn bunu hesaba katarak biraz daha duyarl olmalarn, bir gün kendilerinin de bu kana ihtiyaçlarnn olabileceini düünmelerini ve bu anlamda Kzlaya kan vererek vatandaa, memleketine katk sunmalarn bekliyoruz.

BZM KAN DOSTUMUZ OLSUNLAR

Ylmaz, Türk Kzlay olarak her türlü tedbiri aldklarn, hem çalanlar hem de vatandalar için hijyen koullarn saladklarn ve bütün önlemleri aldklarn vurgulad.

Ylmaz, Vatandalarmz bu konuda rahat olsun. Hiçbir sknt yaanmayacaklar. Gönül rahatlyla bize bata bulunabilirler. Bize ayracaklar 15 dakika bir bakasna bir ömür olsun diyoruz. Bizim kan dostumuz olsunlar. nsanlar kan bulamad için hayatlarndan olmasnlar. nsanmza hayat olalm. ifadelerini kulland.

Sokaa çkma kstlamasnn yaand günlerde de isteyen vatandalarn kan verebileceine dikkati çeken Ylmaz, kolluk kuvvetlerinin bu konuda yardmc olacan, vatandalarn kentin farkl noktalarndaki Kzlaya ait araçlarda kan banda bulunabileceklerini söyledi.

Ayn geminin içindeyiz. nsanlarmzn kan ihtiyac süreklilik arz eden bir durum. diyen Ylmaz, bölgede salk ve milli eitim müdürlükleri ile müftülüklerle kan ba konusunda duyarllk oluturmak amacyla çok geni bir çalma balattklarn anlatt.

YLK VE GÜZELLK YOLUNDA MEYDAN OKUNACAK

Ylmaz, öyle konutu:

Biz buna sosyal medyada meydan okuma diyoruz. Bu kurumlarmz hastane hastane, okul okul gelip kan verecekler. Kan araçlarmzn yanna geldikleri zaman da Biz buraya geldik, siz neredesiniz? diye meydan okuma yapacak. Bu sefer iyilik ve güzellik yolunda meydan okunacak. Bu duyarllkla kan stoklarmz daha iyi seviyelere çekebileceimizi, en azndan hastanelerimizin kan ihtiyacn daha iyi noktalara tayabileceimizi umuyoruz. Ayrca, camilerde de anonslar yaplacak.

Kana benim ihtiyacm olmaz, naslsa bu kan baka bir ekilde karlanyordur, vermesem de olur gibi düüncelere lütfen kaplmayalm. Bir saat sonra bamza ne gelecei belli deil. htiyac sahibi insanlara kan ve can olabilmek amacyla kan banda bulunalm. Halkmz her zaman zor günlerimizde yanmzda oldu. Böyle zor günlerimizde de yanmzda olacaklarna, hastalara, insanlara sahip çkacaklarna inancm tamdr.

Ana Sayfaya Git