İnsanlar sıcakla sokağa aktılar!

Diyarbakır'da termometrelerin 35 dereceyi göstermesiyle vatandaşlar parklara akın etti. Polis ekipleri sokağa çıkma kısıtlaması bulunan çocukların salgın riskine karşı başta Anzele suyu olmak üzere havuzlara girmemesi için sürekli devriye atıyor. Çoğunluğunun sosyal mesafe kuralına uymadığı görülen vatandaşlar sıcaklık arttıkça koronavirüsün de yok olacağını inandıklarını söyledi.

Haberler 18.05.2020 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye, Kuzey Afrika üzerinden gelen scak havann etkisine girerken, Diyarbakrda dün termometreler 35 dereceyi gösterdi. Scaktan bunalan vatandalar parklara ve sur diplerine giderek serinlemeye çalrken, çounluun sosyal mesafeye uygun hareket etmedii görüldü.

Korona virüs tedbirleri kapsamnda sokaa çkmas kstlanan çocuklarn scak havadan bunalp havuz ve benzeri yerlere girmesini engellemek amacyla bata Anzele Suyu olmak üzere kentin deiik noktalarnda polis ekipleri sürekli devriye geziyor. Baz vatandalar scaklk artnn koronavirüsü de yok edeceine inandklarn belirtti.

NALLAH BU HASTALIA çARE OLUR

Sur ilçesinde oturan Servet Bulut (29) durduu yerde terlediini ifade ederek, Diyarbakr çok scak. nallah bu hastala çare olur. Dediklerine göre hava scak olduu zaman koronay da etkiliyormu. nallah gerçektir. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Bu scaklklar hastaln bitmesi yönünde bizim için umut. Scaktan korunmak için evimize giriyoruz. Zaten sur içi olduu için serindir. Avlumuzda oturuyoruz. çocuklarmz dar çkarmyoruz. Anzeleye de yakn. çocuklarmz orada suyun içine giriyorlar, ama u an hastalktan dolay da önlem alyorlar dedi.

TAKKESN MASKE GB KULLANIYOR

Takkesini maskeye çevirip kullanan emekli Ahmet Metin (61), çocuklarm burada tamirci ben de onlarn yanna gelip oturuyorum. Ramazanda böyle vakit geçiriyorum. Scaklk etkilemez bizi. nallah bu hastalk için daha iyi olur. Bilim adamlar böyle diyor. Allahtan umalm da iyi olsun. Maskem de bana göre iyi. Pamuktan, mikrop da kaçrmaz. Evde özel olarak yaptm. Beni koruyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git