İnsanlığın kıyıya vurduğu boğulmalar! 'ölen çocuklarımın elini kuşlar yemesin diye bırakamadım'

Türkiye kara sularından Yunanistan'a kaçak yollarla geçmek isterken tekne faciasında 3 evladını kaybeden acılı anne, o anları anlattı. İnsanlık kıyıya vurdu dedirten görüntülerde 'çocuklarım su da boğuldu, kuşlar yemesin diye öldükten sonra da ellerini bırakamadım' dedi. Mülteci annenin acısı söylediği sözlerde ve gözlerinde de aynıydı

Haberler 26.01.2016 - 17:24 Son Güncelleme : 26.01.2016 - 17:24

Türkiye kara sularından Yunanistana kaçak yollarla geçmek isterken tekne faciasında 3 evladını kaybeden acılı anne, o anları anlattı. İnsanlık kıyıya vurdu dedirten görüntülerde çocuklarım su da boğuldu, kuşlar yemesin diye öldükten sonra da ellerini bırakamadım dedi. Mülteci annenin acısı söylediği sözlerde ve gözlerinde de aynıydı

Tekneyi görünce binmek istemedik ama kaçakçılar binmezsek bizi öldüreceklerini söylediler. Mecburen bindik. Bir saat sonra tekne su aldı ve şiddetli bir dalgayla alabora oldu. Kızlarım gözlerimin önünde boğuldu. BBC Türkçenin haberinde yer alan bu sözler Türkiyeden Yunanistana geçmek isterken bindikleri tekne batan 22 yaşındaki Civaneye ait.

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden (IKBY) Civane Heme Tevfik Ebdulla, kazada üç çocuğunu kaybetmiş.

Ege Denizi, son yıllarda

Ortadoğu ülkelerinden kaçan birçok göçmene mezar oldu.

Son olarak Türkiye üzerinden Yunanistana geçmeye çalışırken bir geminin Didim yakınlarında batması sonucu çoğu çocuk ve kadın 46 kişi öldü.

Bu kazada Civane ile Hiva Heme Tevfik Ebdulla çifti, olayda hayatta kalan göçmenlerden. Ancak sevinemiyorlar. Zira kazada çocukları üç yaşındaki Jivan, iki yaşındaki Jale ve 9 aylık Jilayı kaybetmişler.

3 Evladıın da elini bırakmadı

BBC Türkçeden Hatice Kamerin İzmirden telefonla konuştuğu 22 yaşındaki Civane, altı yıl önce kendisinde bir psikolojik hastalığın baş gösterdiğini, düzenli tedavi görmesi gerektiğini ancak uzun zamandır tedavi olamadığını söylüyor.

IKBYde son bir yıldır yaşanan ekonomik kriz ve saldırılardan dolayı tedirgin olduklarını söyleyen Civane, eşinin eski Peşmerge olduğunu ancak aylardır maaş alamadığını ve geçinemediklerini belirtiyor.

unan internet sitesi www.enikos.grnin haberine göre, Irak ve Suriye uyruklu 35 kaçak, Didimden dün gece 6 metrelik eski balıkçı teknesiyle Yunan Adası Lerosa gitmek üzere denize açıldı. Kaçakları taşıyan tekne Farmakosini (Bulamaç) Adasına 1 mil açıkta bugün sabah saatlerinde battı.

Üzerelerirnde can yelekleri bulunan kaçaklardan bir bölümü adaya

doğru yüzüp, canlarını kurtarmak isterken Yunan sahil Güvenlik ekipleri tarafından farkedildi. Yunan Sahil Güvenlik botu kaçaklardan 15ini kurtarırken, 7si çocuk, 2si kadın 13 kişinin ise cesedine ulaşıldı. 4 bot ve 1 helikopterle kayıp 7 kişiyi ise arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır