Irak sınırında bitkin düşen çekirgeye can suyu

Şırnak Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır kapısında bekleyen kamyon şoförleri, sıcaktan bitkin düşüp uçamayan bir çekirgeye pet şişe kapağından su vererek, yeniden uçmasını sağladı.

Haberler 14.07.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Silopi ilçesi yaknlarnda bulunan Habur Snr kapsnda bekleyen kamyon oförleri, scaktan bitkin düüp uçamayan bir çekirgeye pet ie kapandan su vererek, yeniden uçmasn salad.

çEKRGAYA CAN SUYU

lginç olay, dün ölen saatlerinde hava scaklnn 45 dereceye kadar çkt Silopi ilçesi yaknlarndaki Habur Kara Hudut Gümrük Kapsnda meydana geldi. Iraka yük götüren kamyon sürücüleri, gümrük kapsnda sra bekledikleri ölen saatlerinde, asfalt üzerinde bitkin dümü ve uçmaya çalan bir çekirgeyi fark etti. Iraka sebze götürmek için sra bekleyen kamyon sürücüsü Ahmet Erol, elindeki pet ie souk suyu çekirgenin önüne boaltt. Souk suyun etkisi ile canlanan çekirgenin yerdeki suyu içtiini gören Erol, pet ienin kapana bir miktar daha su doldurup, çekirgenin önüne koydu. Kapaa doldurulmu souk suyu içtikten sonra kendine gelen çekirge, daha sonra uçarak kamyon oförlerinin bulunduu yerden uzaklat.

Ana Sayfaya Git