İran açıkladı! 'Türkiye ile anlaştık'

Tümgeneral Bakıri, Türkiye ile ilişkileri ile alakalı İran basınına açıklama yaptı. Türkiye ile anlaştıklarını açıklayan Bakıri, askeri konuda da gerekli mütabıkların sağlandığını belirtti.

Haberler 17.08.2017 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tümgeneral Bakri, Türkiye ile ilikileri ile alakal ran basnna açklama yapt. Türkiye ile anlatklarn açklayan Bakri, askeri konuda da gerekli mütabklarn salandn belirtti.

ran devlet televizyonuna konuan Tümgeneral Bakri, slam Devrimi sonras genelkurmay bakanl seviyesinde ilk kez randan Türkiyeye ziyaret yapldn hatrlatarak, ziyaretin ran Lideri Ayetullah Hamaneyin onayyla gerçekletiini ifade etti.

Askeri ibirlii ve snr güvenlii konusunda iki ülkenin çok iyi mutabakatlar saladn söyleyen Bakri,Ortak eitim ve örenci takas konusunda mutabk kaldk. ki ülke donanmas karlkl olarak birbirinin ülkesini ziyarete edecek. Askeri tatbikatlarda gözlemci bulunduracak diye konutu.

Türkiye temaslarnn çok baarl geçtiini kaydeden ranl General, Askeri, savunma ve güvenlik alanndaki birçok konunun temeli Türkiye ziyareti kapsamnda atld ve bu süreç devam edecek dedi.

AKARI RANA DAVET ETTM

Mevkita Orgeneral Hulusi Akar ibirliinin devam etmesi için rana davet ettiini söyleyen Bakri, Cumhurbakan Erdoann da yaknda ran ziyaret edeceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git