İran Bakanı Zarif, Türkiye'de, bölgesel sorunu değerlendirdi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Türkiye ziyaretinde. Türkiye'ye ziyarete gelen İranlı Bakan, bölgde yaşanan gerginliklere istinaden açıklamalarda bulundu.

Haberler 07.06.2017 - 22:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Dileri Bakan Cevad Zarif, Türkiye ziyaretinde. Türkiyeye ziyarete gelen ranl Bakan, bölgde yaanan gerginliklere istinaden açklamalarda bulundu.

Türkiyeye gelen Zarif, Ankarada konaklayaca Hilton Oteli giriinde, basn mensuplarna açklamada bulundu. Bakan Zarif, sözlerine ülkesinde yaanan terör saldrsnda hayatn kaybedenler için taziye dileklerinde bulunarak balad.

Bu saldr halkmzn teröre kar duruunu daha da güçlendirecektir. diyen Zarif, güvenlik güçleri ve ran halkyla bu tür saldrlara kar her zaman kar koyacaklarn söyledi. Zarif, yolculuk nedeniyle Tahrandaki terör saldrlarnn ayrntlarna ilikin bilgi sahibi olmadn ifade ederek, Bölgede bizim için endie verici gelimeler yaanyor. Bu olaylarla ilgili Türkiye ile yakn görü alveriinde bulunmamza ihtiyaç var. dedi

Türkiye ziyaretinde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan kabul edileceini belirten Zarif, yan sra Dileri Bakan Mevlüt çavuolu ile de bir araya geleceini ve bu görümelerde bata Suriye olmak üzere ikili ve bölgesel konular deerlendireceklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git