İran'da koronavirüs vakalarında artış açıklandı

İran'da sayı olarak azalmaya başlayan koronavirüs vakalarında tekrar artış olduğu açıklandı

Haberler 03.06.2020 - 23:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

randa say olarak azalmaya balayan koronavirüs vakalarnda tekrar art olduu açkland

ran Cumhurbakanlndan yaplan açklamaya göre Ruhani, Salk Bakan Said Nemeki ile telefon görümesi yaparak Kovid-19 ile ilgili baz talimatlar verdi.

Geçen haftalarda koronavirüsle mücadelede salk kurallarna ve belirlenen talimatlara uyarak bu hastaln kontrol altna alnmasnda baarl sonuç elde ettiklerini dile getiren Ruhani, Kovid-19un etkisiz klnmasnn salk kurallarna ve talimatlara uymakla mümkün olduunu söyledi.

Salk Bakan Nemeki, görümede seferlerin son günlerde arttn ve yolculuun yapld ehirlerde vaka saysnn yükselmesinden endie duyduunu dile getirdi.

Bunun üzerine esnaf ve halktan salk yetkililerinin Kovid-19un yeniden trmanmasyla ilgili uyarlarn dikkate almalarn, bilinçli sosyal mesafe kurallarna uymalarn isteyen Ruhani, Uyarlarn dikkate alnmad ve Kovid-19 hastalnn yeniden yükseldii yerlerde yetkililer yeniden kstlamalara gitmek zorunda kalacaktr. Bu durum halkn normal yaam üzerinde sorunlara yol açacak ciddi ekonomik zararlara neden olacak. Halkmz bunu bilmelidir. deerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüsle mücadele merkezleri ve devlet televizyonunun halk Kovid-19un yeniden trmanmasyla ilgili bilgilendirmesini isteyen Ruhani, Halkmz zaruri olmayan seyahatlerden kaçnmaldr. Zorunlu olan iler için yolculuk yapsnlar. çarsnda bulundu.

Kovid-19un yeniden trmanmasnn ekonomiden çok halkn saln tehdit edecei uyarsnda bulunan Ruhani, Yetkililerin ciddi çalmalar ve halkmzn da yardmlaryla Kovid-19u kontrol etme noktasnda baarl bir seviyeye ulatk. Bu büyük kazanmlarn ihmaller neticesinde elden gitmesi kabul edilebilir deildir. ifadelerini kulland.

randa mays aynda 800e kadar düen Kovid-19 vaka says bugün 3 bin 134 olarak kaydedildi. Yetkililer halka sürekli olarak kurallara uymalar çarsnda bulunuyor ve kstlamalarn yeniden devreye girebileceini dile getiriyor.

Ana Sayfaya Git