İş İmkanı Sağlıyor

DÜ Mühendislik Fakültesince uygulanmaya başlanan "intern" mühendislik ile geleceğin mühendis adayları, protokol imzalanan işletmelerde 6 ay boyunca mesleki tecrübe edinecek

Haberler 12.01.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesi tarafndan uygulanmaya balanan intern mühendislik ile örencilerin protokol imzalanan iletmelerde 6 ay çalarak, mesleki tecrübe edinmesi salanacak.

Gelecein mühendis adaylarnn mezun olmadan mesleki tecrübe edinmesi amacyla hayata geçirilen uygulama ile gençler, protokol imzalanan iletmelerde 6 ay çalarak mesleki tecrübe edinecek.

Son snf örencileri mezun olmadan son 6 ayda sahaya çkarak, maal ve sigortal olarak i yerinin mühendisi gibi çalacak, anlalmas halinde firmada sürekli istihdam olana da söz konusu olabilecek.

Sanayi sektörüne de avantaj salayan uygulama hakknda açklama yapan Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Abdullah Toprak, fakülteyi üst aamalara tamak için çalma balattklarn, bu dorultuda Mühendislik Eitim Programlar Deerlendirme ve Akreditasyon Dernei (MÜDEK) akreditasyonu ile örencilerin diplomalarnn dier ülkelerde tannr hale geleceini söyledi.

NTERN MÜHENDSLK LE BULMA OLANAI ARTACAK

Bu çerçevede köklü deiiklikler yapldn ve bunlardan birinin de yabanc ülkelerde skça görülen intern mühendislik olduunu vurgulayan Toprak, Bu eitimle 3,5 yl örencilerimiz teorik eitim gördükten sonra i yeri eitimi olan intern mühendis oluyor. ntern mühendis arkadalarmz sahaya iniyor ve bizim akredite etmi olduumuz firmalarda 6 ay çalma imkanna kavuuyorlar. Eer firma ile anlarlarsa firmada kalc olarak çalabiliyorlar. dedi.

Prof. Dr. Toprak, çalma kapsamnda 6 aylk sürenin bitiminde örencilerin ve firmalarn karlkl uyumunun ve memnuniyetinin salanmasyla kalcln da salanabildiine iaret ederek, unlar kaydetti:

Bu ekilde onlara bir istihdam imkan da salam oluyoruz. Hem 3,5 yl boyunca mühendislik fakültesinde görmü olduklar dersleri uygulamal olarak görme imkanna kavuuyorlar hem de eer firma ile anlarlarsa firmada kalc olarak çalabiliyorlar. Bu, mühendis adaylarmzn özledii ve istedii bir durum. Daha önce mezun olan örenciler i bavurularn nasl yapacaklarn, nerede çalacaklarn tam olarak bilmediklerinden sknt yayordu. Ancak uygulamayla firmalarn nasl eleman aldn, ihtiyaçlarnn ne olduunu bilecekler. Baka bir avantaj da firmalarn akredite edilmesinden dolay örenciler rastgele firmalara gitmeyecek.

Örencilerin sadece yurt içinde deil ayn zamanda yurt dnda da i bulma imkanna ulaacan dile getiren Abdullah Toprak, intern mühendislikle hem örencilerin istihdam edileceini, hem uygulamal bir eitim alacaklarn hem de üniversite-sanayi i birliinin salanacan aktard.

- MEZUN OLUR OLMAZ BULMA MKANINA SAHP OLACAIZ

Makina Mühendislii Bölümü 2nci snf örencisi Kübra Mergen ise uygulamann kendilerini sevindirdiini belirterek, staj yapmann mesleki tecrübe için yeterli olmadn söyledi.

ntern uygulamasnn 6 ay sürecek olmasnn büyük bir avantaj olacan vurgulayan Mergen, Mezun olur olmaz i bulma imkanna sahip olacaz. Firmada iyi bir kariyere balama imkanmz olacak. çünkü yeni mezun olan birçok mühendis var ve i bulma imkanlar skntl. ntern mühendislikle bu skntlar amay planlyorum. diye konutu.

Elektrik-Elektronik Mühendislii 3üncü snf örencisi Mustafa Kosif de i kaygsndan kurtulduklarn belirtti.

Mezun olanlarn çalacak irket bulma hususunda skntlar yaadn anlatan Kosif, üniversitenin kendilerine bu anlamda imkan salayacan dile getirerek, Diplomay almadan ie hazr hale geleceiz. ifadesini kulland.

naat Mühendislii 2nci snf örencisi Taha Sinan Baru ise mezun olmadan sahaya inmelerinin önemine deindi.

Ana Sayfaya Git