İşaret dilini bilen tercüman

Adalet Bakanlığı, adliyelerde görev yapmak üzere 10 işaret dili tercümanı istihdam edecek

Haberler 17.03.2021 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl, stanbul, Ankara ve zmirdeki adliyelerde görev yapmak üzere 10 iaret dili tercüman alacak.

Bakanln internet sitesinde yer alan bilgiye göre, iitme engelli vatandalarn adalet hizmetlerinden daha etkin faydalanabilmesi amacyla adliyelerde ilk kez iaret dili personeli istihdam edilecek.

lgili adalet komisyonlarnca yaplacak sözlü snav sonucuna göre, Ankara, Bakrköy, stanbul, stanbul Anadolu ve zmir adliyelerinin her birine iki olmak üzere toplamda 10 iaret dili tercüman alnacak. Bakanlk, uygulamann ilerleyen dönemde, Türkiye genelinde de yaygnlatrlmasn hedefliyor.

10 YARET DL BLEN

Ön bavuru e-Devlet üzerinden tamamlanacak. Sözlemeli iaret dili tercüman pozisyonunda çalabilmek için en az ön lisans veya dengi okul mezunu ve tercümanlk yapacak seviyede iaret dilini bildiini gösteren en az 200 saatlik Milli Eitim Bakanl onayl belge veya sertifikaya sahip olmak gerekiyor.

lan edilen pozisyonun üç kat sayda aday sözlü snava katlmaya hak kazanacak. Sözlü snav sonucuna göre istihdam edilmeye hak kazanan adaylar, bavuru yaptklar adalet komisyonlarna bal merkez veya mülhakat adliyelerden birinde istihdam edilebilecek.

Ana Sayfaya Git