İşçi alımları artık kurayla

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı 2020'de üniversite hastanelerinde istihdam için alınacak, temizlik, güvenlik, koruma, bakım ve onarım hizmetleri isçileri, sınava tabi tutulmaksızın noter kurasıyla belirlenecek

Haberler 27.03.2020 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Kurum ve Kurulularna çi Alnmasnda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkndaki Yönetmelikte deiiklik yaplmasna dair yönetmelik Resmi Gazetede yaymland.

Resmi Gazetenin mükerrer saysnda yer alan yönetmelik deiikliine göre, Kamu Kurum ve Kurulularna ci Alnmasnda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakknda Yönetmelie, geçici 5inci maddesinden sonra gelmek üzere geçici 6nc madde eklendi.

ç ALIMLARI KURAYLA

Geçici 6nc maddeye göre, 2020de devlet üniversitelerinin salk uygulama ve aratrma merkezlerinde (üniversite hastanesi) istihdam edilmek üzere, temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakm ve onarm hizmetleri için alnacak isçiler, snava tabi tutulmakszn noter kurasyla belirlenecek.

Bu durumda öncelikler de dahil olmak üzere talep artlara uygun tüm bavuru sahipleri arasndan açk i says kadar asl ve asl say kadar da yedek aday dorudan kurayla belirlenecek.

Rektörlükçe yaplacak deerlendirme neticesinde, asl adaylardan gerekli artlar tamayanlarn yerine, srasyla aranan artlar haiz yedek adaylar ie alnacak.

Ana Sayfaya Git