İşçi Bayramı'nda tarlada çapa salladılar

Çanakkale’de, 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı'nda, Diyarbakır'dan getirilen mevsimlik işçiler, Kumkale Ovası'ndaki tarlalarda sosyal mesafe kurallarına uyarak, çapa salladı. Hava sıcaklığının 23 derece olduğu kentte, karpuz tarlasında toprağı havalandırmak için çapa yapan kadın ve erkek işçiler, "1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı da olsa emek paramızı kazanabilmek için çalışmak zorundayız" dedi.

Haberler 02.05.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tevfikiye köyünde tarm yapan smail Gökmen Albayrak, bir süre önce karpuz fidesi diktikleri tarlasnda topra havalandrmak için içiler ile birlikte çapa yapt. Koronavirüs salgnna ramen ihtiyaçlarn karlanabilmesi için tarmsal üretimin devam etmesi gerektiine dikkat çeken Albayrak, öyle konutu:

TARLADA çAPA YAPTILAR

Bugün 1 Mays içi bayram, biz de içi bayramn tarlada içilerimiz ile birlikte çalarak kutladk. Üretmeye devam edeceiz. çi Bayram da olsa içi iinin banda olmas lazm. e en çok sarlacamz zaman bu zamandr. Bu ülkeyi içi ve çiftçi kalkndrr. Kumkale Ovasnda çok çeit ürün yetimektedir. Sebze, karpuz, biber, domates, kavun, buday, arpa, çeltik, tohumluk msr, slajlk msr yetitirdiimiz ürünlerimizdir. çilerimiz Diyarbakrdan geliyor, 5 yldr ayn içilerimizle çalyoruz. çilerimiz için ilk önce koronavirüs nedeniyle l Tarm ve Orman Müdürlüünden izinlerini çkarttk. Kurallara uyarak tarlada içilerimiz çalmaya balad. lk dikimlerimizi yaptk. u anda karpuz tarlasnda çapasna döndük. kinci dikim fidelerimizi bekliyoruz. Gda olmadan yaam olmaz. çiftçi evde oturursa, üretim olmaz. Üretim olmaynca insanlar aç kalr. Aç kalnca da yaam olmaz. Bizde o yüzden gece gündüz gda üretmeye çalyoruz. Diyarbakrdan ekmek paras için çanakkaleye gelen ve tarlalarda çalan mevsimlik içiler ise, Biz 1 Mays Emek ve çi Bayram da olsa çalmak zorundayz, ekmek paramz kazanmak için. Tüm içi kardelerimizin 1 Mays Emek ve çi Bayramn da kutluyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git