İşçiler'in sosyal mesafeli 1 Mayısı

Hak-İş Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, 1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında yaptığı açıklamada, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarının daha da esnetilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 01.05.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hak- Konfederasyonu Diyarbakr ube Bakanl, 1 Mays Emek ve Dayanma Gününü kutlamak üzere Yeniehir ilçesinde Ofis semtinde bulutu. Hak- Diyarbakr ube Bakan Ahmet Dinçin basn açklamas yapt programa, korona virüsü önlemleri sebebiyle ubeden 5 kii katlrken, sosyal mesafe kuralna uyuldu.

SESLERN DUYURDULAR

Bakan Ahmet Dinç, fesih yasaklarn olumlu bulduklarn ifade etti. Dinç, Bu 1 Maysta, ksa çalma ödeneinden yararlanma koullarnn daha da esnetilmesini istiyoruz. Bu süreçte uygulanan fesih yasaklarn olumlu buluyoruz. Bununla birlikte ücretsiz izin uygulamasnn istismar edilmesine hayr diyoruz. Bütün salk emekçilerimiz için eit haklar istiyoruz. Taerondan kadroya geçen emekçilerin Toplu Sözlemesi sürelerinin öne çekilmesini istiyoruz. Geçici ve mevsimlik içilerin sorunlarnn çözümünü istiyoruz. Tüm emekçilerimiz için daha fazla i güvencesi istiyoruz. Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldrlmasn istiyoruz. yerlerinde i sal ve güvenlii tedbirlerinin daha da yaygnlatrlmasn istiyoruz. Örgütlü ol, sendikal ol, Hak-li ol dedi.

Dinç son olarak, güçlü izolasyon, salkl Türkiye vurgusu yaparak, Zor günler geçsin sonra yine meydanlarda buluacaz. Emekçiler yine coacak, güzel günler gelecek ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git